Özışık'ın akşam gözaltına alınmasıyla ilgili çarpıcı açıklama: Özellikle yapılıyor, çünkü…

Kayseri Pancar Kooperatifi eski Başkanı ve aynı zamanda Çiftçi Hareketi Lideri Vedat Ali Özışık'ın mesai sonrası gözaltına alınmasıyla ilgili dikkat çeken iddia. Avukat Emre Ayan'dan süreçle ilgili akıllarda soru işaretleri bırakan değerlendirme...

Özışık'ın akşam gözaltına alınmasıyla ilgili çarpıcı açıklama: Özellikle yapılıyor, çünkü…
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Pancar Kooperatifi eski Başkanı Vedat Ali Özışık’ın, Kooperatifin mevcut Başkanı Hüseyin Akay’a yönelik “hakaret ve tehdit” suçunu işlediği gerekçesiyle akşam saatlerinde gözaltına alınması, ardından ertesi gün mahkemeye sevk edilip, yargılanmasının yankısı sürüyor. Adli kontrol ve aynı zamanda Akay’ın ikamet adresi ve iş yeri olarak gösterilen Şeker Fabrikasına en az 500 metre yaklaşmama cezası verilen Özışık, bu karara tepki göstererek, kendisine yönelik haksızlık yapıldığını belirterek, “Kayseri ve halkı 3 siyasetçiden büyük. Konuşacağız” ifadelerini kullanmıştı. 
Özışık’ın yaptığı açıklamaların yankısı sürerken süreçle ilgili yapılan hukuki bir değerlendirme dikkat çekti. Özışık’ın yaşadığı süreci hukuki açıdan analiz eden Avukat Emre Ayan, akıllarda soru işaretleri bırakan ayrıntılara vurgu yaptı. Özışık, Ayan’ın bu yöndeki değerlendirmesini de sosyal medyadan paylaştı. 
“ŞİKAYET EDİLENİN EVİNİ MESAİ SAATİ BİTTİKTEN SONRA BASIYOR! BUNU ÖZELLİKLE YAPIYORLAR… NEZARETTE ŞAHIS YATIRIP, HÜRRİYETİNİ KISITLIYORLAR” 
Ayan, gözaltı işleminin mesai sonrası yapılmasına dikkat çekerek, “Bunun özellikle yapıldığını” öne sürerek, “Çünkü mesai sonrası gözaltılarda mecburen sabaha kadar nezarette şahıs yatırıp, hürriyetini kısıtlıyorlar” dedi.
Özışık'ın akşam gözaltına alınmasıyla ilgili çarpıcı açıklama: Özellikle yapılıyor, çünkü…
“HİLE KULLANARAK VATANDAŞI KEYFİ, HUKUKİ BASKI YARATMAK AMACIYLA YAPTIĞI KANUNU ZORLAYARAK MEYDANA GETİRİLEN BİRİLERİNE GÖZDAĞI VEREN İŞLEMLERDİR”
Avukat Emre Ayan, “Şeker Fabrikasının mevcut Başkanı eski Başkan ve seçimlerdeki rakibini hakaret suçundan şikayet ediyor! Savcılık suçun türü itibariyle tebligatla şikayet edilenin adresine bağlı karakoldan ifade işlemini tamamlaması gerekirken, emniyete talimat veriyor jandarma ve emniyet asayiş ekipleri akşam şikayet edilenin evini mesai saati bittikten sonra basıyor. Bunu özellikle yapıyorlar. Çünkü mesai sonrası gözaltılarda mecburen sabaha kadar nezarette şahıs yatırıp hürriyetini kısıtlıyorlar. Ertesi gün öğlene doğru savcımız makama geliyor, şahsı istiyor. Daha yetmiyor, katalog  suç olmamasına rağmen  ceza miktarının yatarı yokken  mahkemeye sevk ediyor. Hakaretten işi şeker fabrikasına 500 metre yaklaşmama, adli kontrol şartıyla serbest bırakıyor! Bu yapılan işlemler kanuni görünse de gerçekten hukuki amacını aşan emniyetin ve savcılığın yasaya karşı hile kullanarak vatandaşı keyfi aslında bir seçime müdahale eder şekilde, hukuki baskı yaratmak amacıyla yaptığı kanunu zorlayarak meydana getirilen birilerine gözdağı veren işlemlerdir” ifadelerini kullandı. 
“SUÇ İŞLENMİŞTİR, GÖREVLERİNDEN DOĞAN NÜFUZ VE YETKİ KÖTÜYE KULLANILMIŞTIR”
“Bağımsız objektif yargı makamları böyle davranamaz. Suç işlenmiştir” diyen Avukat Ayan, şunları söyledi. Hukuk devletinde bunlar olmaz. Bağımsız objektif yargı makamları böyle davranamaz. Suç işlenmiştir, görevlerinden doğan nüfuz ve yetki kötüye kullanılmıştır. Vedat Ali Özışık’a geçmiş olsun dileklerimi sunarken görüyorum ki siyasallaşan yargı düzeninde kimsenin hukuk güvenliği kalmamıştır.  Bu milletin bir Allah’ı bir adaleti kalmıştır. Yazıktır, günahtır.
Özışık'ın akşam gözaltına alınmasıyla ilgili çarpıcı açıklama: Özellikle yapılıyor, çünkü…

Özışık'ın akşam gözaltına alınmasıyla ilgili çarpıcı açıklama: Özellikle yapılıyor, çünkü…