Özışık iddialı konuştu: Bu yönetim yok hükmündedir!
Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi eski Başkanı Vedat Ali Özışık, fabrikaya ait taşınmazların satışının gündeme gelmesinin ardından dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Mevcut yönetiminin yok hükmünde olduğunu ve satış yapamayacağını belirten Özışık, çarpıcı bir iddiayı da gündeme taşıdı. Terör örgütü ve terör örgütünün rant çevreleriyle mücadele ettiğini belirten Özışık, AK Partili ismin kendisinden helallik istediğini de sözlerine ekledi.
Kayseri Şeker Fabrikası’nın Şeker Mahallesi’ndeki arsaların satışı ile ihale açmasının ardından Kayseri Pancar Ekicileri ve Kayseri Şeker Fabrikası’nın eski Başkanı Vedat Ali Özışık, sosyal medya hesaplarından çarpıcı açıklamalarda bulundu. FETÖ kumpası ile görevden uzaklaştırıldığını ve büyük bir zulme uğradıklarını belirten Özışık, bu örgütle mücadele ettiklerini ve mücadeleyi bugün de sürdürdüklerini belirterek, “Yani çok büyük bir terör örgütü ve terör örgütünün rahat kesimiyle de mücadele ettik. Şu anda da mücadele ediyoruz.” dedi.
Tüm icraatları geçersiz
Satışa tepki gösteren Özışık, mevcut yönetimin yok hükmünde olduğu ve satış yapamayacağını belirterek, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Benim çiftçimin üzerinde hiçbir kimse, rant sırtlanları oyun oynayamaz. Müsaade etmem. Etmedim, etmeyeceğim. Bu beden bu canda olduğu müddetçe bu savaşım devam edecek. Şimdi dün itibariyle tüm gazetelerde sosyal medyada ‘Kayseri Şeker Fabrikası arsa satıyor’ deniyor. Siz kimsiniz de neyi satıyorsunuz? Kimin malını kime satıyorsunuz? Siz zaten yok hükmündesiniz. Siz kayyum olarak geldiğiniz de zaten hileli geldiniz. Hiçbir kaydınız yok. Ticari sicilde kayıtlarınız yok. Siz yok hükmündesiniz. İmza yetkiniz bile yok. Siz, ben cezaevindeyken genel kurula giderken, genel kurul çağrısı yaptığınız imza bile yok, geçersiz. Yani 16 yıl boyunca yaşamış olduğumuz, yapmış olduğumuz tüm icraatlar geçersiz. Buradan iki gündür bekliyoruz. Hiçbir çiftçi ağzını açıp da ne oluyor diye eleştirmiyor. Bunlar satışa çıkarıyor.”
Satışı durdurmak için çalıştıklarını belirten Özışık, ihaleyi gireceklere de seslenerek, “Orası tüyü bitmemiş yetimin hakkı, çiftçinin hakkı. O alın teri döken, o tarlada parmakları çamurda çatlayan, gece uyumayan, pancar yetiştirmek için çırpınan o gariban, o onurlu, şerefli, Atatürk'ün efendi diye adlandırdığı çiftçilerin malı. Oraya örgütün talimatıyla kayyum olarak gelenler, hiçbir yetkisi olmadığı halde yıllarca orada görev yapanlar oraları satamaz. Sattırmayız. Buradan devletime de çağrıda bulunuyorum. Yok hükmünde olan kişiler Kayseri Şeker Fabrikası'nı hiç kimseye peşkeş çekemez. Lütfen bu konuda da siz de duyarlı olun. “
AK Partili isim helallik istedi
Özışık açıklamasının devamında çarpıcı bir iddiayı da gündeme taşıdı. Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi’nin ele geçirmek için kooperatifler kanunun 93. Maddesinin değiştirildiğini belirten Özışık, teklifte imzası bulunan dönemin TBMM Anayasa Komisyon Başkanı Ahmet İyimaya’nın kendisinden helallik istediğini söyledi. Özışık, “İki tane de şahidim var. Dedi ki, ‘Vedat Bey, senden helallik almak için çağırdım seni. Senin hakkına girdik. Kooperatifler Kanunu 93. maddeyi senin için değiştirdik. O taslağı hazırlayanlardan biri de benim. Sana haksızlık yaptık. Lütfen, benim yaşım ilerledi. Ölümü dünya, hakkını helal et” dedi. Ben şok oldum. Hiç beklemiyorum öyle bir şey. Dedim ki, ‘Sana hakkımı helal edersem şerefsizim, etmiyorum." Kahve içiyorduk. Kahveyi oraya bıraktım, ‘Lanet olsun’ dedim. Döndüm, gittim. Yani operasyondaki inceliye bakın. Meclisi dahi bu konuya alet ettiler. Sırf bu arsalar için, bu talan için, bu binlerce insanın mağduriyeti için. O yüzden ben sizin hakkınızı ölene kadar savunacağım. Şunu da belirtmek istiyorum. Benim davam onur ve şeref mücadelesiydi. Aklandım, paklandım.“ dedi.