Özhaseki: Hükümetimiz afetle mücadeleyi güçlü bir şekilde yürütüyor!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, yangınlarla ilgili olarak yaptığı açıklamada, 'Hükümetimiz afetle mücadeleyi güçlü bir şekilde yürütmektedir' dedi.

Özhaseki: Hükümetimiz afetle mücadeleyi güçlü bir şekilde yürütüyor!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, orman yangınlarıyla ilgili açıklama yaptı. "Sebepleri araştırılmakta olan 28 Temmuz - 1 Ağustos tarihleri arasında 32 ilimizde çıkan 112 orman yangınından 107’si kontrol altına alındı" diyen Özhaseki,  "Antalya’da Manavgat ve Gündoğmuş, Muğla’da Marmaris, Köyceğiz ve Milas’ta devam eden 5 yangını kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor. Devletimizin ilgili birimleri can siparene bir şekilde çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Devam eden yangınlara 16 uçak, 9 İHA, 45 helikopter, 6 yönetim helikopteri, 1 insansız helikopter, 708 arazöz ve su tankeri, 120 iş makinası ve yaklaşık 4800 personel ile birlikte; koordineli ve planlı, insanüstü bir mücadele veriliyor" diye konuştu. 

Yangınlarla mücadelenin güçlü bir şekilde devam ettiğini ifade eden Özhaseki, şu ifadeleri kullandı: Hal böyleyken; orman yangınlarından siyasi rant devşirmeye çalışmak, yangın ile mücadeleyi tahkir etmek, sanki savsaklanıyormuş havası yaratmak; bu afete karşı can siparene şekilde çaba gösteren personelimizin ve afetzedelerimizin moralini bozmaktan başka bir şeye sebep olmayacaktır. Ayrıca yangınlarla mücadelede kaybettiğimiz şehitlerimizin kemiklerini sızlatacaktır. İnsanlık namına bir faydası bulunmayan bu sosyal medya faşistleri, yalan makineleri ve utanmaz iftira sahipleri yaptığı tezviratların karşılığını hukuk eliyle mutlaka alacaklardır. Hükümetimiz; afetle mücadeleyi güçlü şekilde yürütmekte ve afetzedelerin de yaralarını sarmakta kararlıdır. İnşallah en kısa sürede yangınların tamamı kontrol altına alınacak ve telafisi mümkün olan her zarar, devlet-millet birlikteliğiyle onarılacaktır.