Özhaseki ve Ersoy neden ayrı düştü?

'Çözerse biz çözeriz' dediler, ama ayrı düştüler... Özhaseki, 'sabır' istedi ve ekonomideki kötü gidişin nedenlerine ilişkin görüşlerini sıraladı... Ersoy ise o sayılan bazı nedenlere ilişkin 'Bunlar kaçamak. Bu yaklaşımı kabul etmiyorum' dedi.

Özhaseki ve Ersoy neden ayrı düştü?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, “Milletimizden sabırlı olmalarını ve bize her zaman olduğu gibi güvenmelerini istiyoruz. Bu konuyu yine biz çözeceğiz” açıklaması yaptı. 

Özhaseki ve Ersoy neden ayrı düştü?
ÖZHASEKİ'NİN YAPTIĞI AÇIKLAMALARI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN
Özhaseki, katıldığı TV programında ekonomide yaşanan sıkıntılar ve hayat pahalılığına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. "Hayat pahalılığının nereden kaynaklandığını vatandaşlarımıza doğru dürüst izah etmemiz gerekiyor ve vatandaşın da bunu bilmesi icap ediyor. 2 yıl boyunca pandemi dönemi yaşadık. Dünyada tedarik zinciri bozuldu, ulaşım işi karıştı, çalışma şartları değişti, ham maddeye ulaşamama gibi bazı sorunlar baş gösterdi. Şimdi de Ukrayna-Rus Savaşı çıktı, o da belli temel gıda maddeleri baştan olmak üzere enerji ve çelik sektörünü etkiliyor." diye konuştu. 

Özhaseki ve Ersoy neden ayrı düştü?
ERSOY: BU YAKLAŞIMI KABUL ETMİYORUM! ERSOY'UN AÇIKLAMALARINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN
Özhaseki, ekonomide yaşanan sıkıntılara ilişkin bu açıklamayı yaparken MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy ise Özhaseki’nin aksine ifadeler kullandı. Ersoy da katıldığı programda “Dünyada pandemi var. Böyle oldu, enerji krizi var böyle oldu, demek yerine biz önümüzdeki süreçte ne yaparız… Bu bir kaçamak. Tamam dünyada ekonomik kriz var,  bizde de var. Bunu çözmeyecek miyiz yani? Bu doğru değil. Bu yaklaşımı ben kabul etmiyorum” şeklinde konuştu. 
"ZAMLAR MİLLETİN BELİNİ BÜKÜYOR! AÇIKLANAN ENFLASYON RAKAMLARININ ÜZERİNDE BİR ENFLASYON VAR"
MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, vatandaşın enflasyondan inanılmaz derecede muzdarip olduğunu belirtti. “Açıklanan rakamların üzerinde enflasyon oranları var” diyen Ersoy, “Zamlar bu milletin belini büküyor. Bunlar gerçek. Bunları görmemezlikten gelemeyiz. Bunları konuşmamız gerekiyor. Bunları yok sayamayız. Bir şey yok saydığınızda problem ortadan kalkmıyor ve bu tepkiyi getiriyor” şeklinde konuştu.  “Bunlar var, ama bunu çözecek olan yine Cumhur İttifakı” ifadelerini de kullanan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) bazı Avrupa ülkeleri ile Türkiye’nin kıyaslanmasıyla ilgili de çarpısı açıklamalar yaptı. Ersoy, “Dünya ekonomilerini ülke ülke değerlendirdiğimizde dünya ülkelerin bunları aşacak altyapısı bizden 30 sene önce oluşmuş maalesef. Gerçekten bunları kabul etmek lazım” dedi.

Özhaseki ve Ersoy neden ayrı düştü?