Özhaseki uyardı: Orta hasarlı binaları güçlendirmek için uğraşmayın!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, artçı depremlerin binaları yorduğunu belirterek vatandaşları ağır hasarlı binaları güçlendirmekle uğraşmamaları konusunda uyardı.

Özhaseki uyardı: Orta hasarlı binaları güçlendirmek için uğraşmayın!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Dün akşam saatlerinde Kayseri’ye gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, öğleden sonra Hatay Kentsel Dönüşüm Projesi 5.000 Bağımsız Bölüm Toplu Temel Atma Töreni'ne katılmak üzere Hatay’a geçti. Temel atma töreninde konuşan Bakan Özhaseki, “Biz bir deprem ülkesiyiz. Bunu bilmeli, ona göre yaşamalıyız. Şimdi yeniden ayağa kalkma zamanı. Biz Hatay'ı inşallah yeniden inşa edeceğiz” dedi. 
“1 milyon 900 bin vatandaşımız evine dönene kadar 'bize tatil haram olsun' dedik” diyen Bakan Özhaseki, orta hasarlı binalar konusunda da vatandaşları uyardı.  Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yüzlerce artçı depremin olduğunu ve bu artçı depremlerin binaları yorduğunu belirten Bakan Özhaseki, vatandaşların orta hasarlı binaları güçlendirmek uğraşmalarını istedi. Orta hasarlı binalara ağır hasarlı gibi işlem yapmaya hazır olduklarını vurgulayan Özhaseki, “Ne söz veriyorsak o yerine gelecek” dedi.