Özhaseki uyardı: Dünyamızın geleceği için…

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, yeni bir genelge paylaştı. Bakan Özhaseki, gerekli tedbirlerin alınacağını açıkladı. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Özhaseki uyardı: Dünyamızın geleceği için…
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Yeşil Alanların Sulanması ile ilgili genelgeyi paylaştı. Genelgede, “Yapılan gelecek öngörülerine göre 2030 yılında Türkiye nüfusunun yaklaşık 100 milyon olacağı, kişi başına düsen su miktarımın azalacağı ve birçok alanda su kıtlığı yaşanacağı tahmin edilmektedir. Kullanılabilir su kaynaklarının sınırlı olması ve büyük çoğunluğunun sulama amacı kullanıyor olması suyun etkin kullanımım daha da Önemli hale getirmiştir. Bununla birlikte küresel ısınma ve beraberinde gelen iklim değişikliğinin olumsuz etkilerinin gün geçtikçe artıyor olması, su kaynaklarının tasarruflu ve verimli kullanım zorunluluğunu doğurmuştur.” ifadeleri yer aldı. 

Genelgeyi paylaşan Bakan Özhaseki ise, dünyanın geleceği için iklim değişikliği ile mücade etmeyi sürdüreceklerini söyledi. Özhaseki paylaşımında, “ Ortak evimiz dünyamızın geleceği için iklim değişikliğiyle mücadele etmeyi sürdürecek, suyumuzun israf edilmesine müsaade etmeyeceğiz.

Buna göre; 
Yeşil alanlarda sulama sistemleri damlama sulamaya uygun tasarlanacak,
Yeşil alanlara yüzey örtücü, ekoloji ve iklim şartlarına göre az su isteyen uygun bitkiler ekilecek,
Öncelikle yağmur suyu depolama sisteminde bulunan su kullanılacak.
Özellikle haziran, temmuz, ağustos aylarında; yeşil alanlarda sulama 19.00-21.00 ya da 05.00-07.00 saatleri arasında yapılacak.
Kentsel yeşil alanlarımızın sürdürülebilir olması için su kaynaklarımızı tasarruflu ve verimli kullanmakta kararlıyız.” dedi.

İşte o genelge:Özhaseki uyardı: Dünyamızın geleceği için…