Özhaseki ödülü sahibine teslim etti

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile bir araya geldi. Bakan Özhaseki, Emine Erdoğan'a AKDENİZ-PA ödülünü teslim etti. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haber bülteninde.

Özhaseki ödülü sahibine teslim etti
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde 2017 yılında başlatılan ‘Sıfır Atık’ projesi, geçtiğimiz haftalarda Avrupa-Akdeniz ve Körfez bölgelerinde, bölgenin barış ve refahına faaliyetleriyle katkıda bulunan projelere verilen Akdeniz Parlamenter Asamblesi (AKDENİZ-PA) Ödülü’ne değer görülmüştü. Ödülü Emine Erdoğan adına Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki almıştı. Bakan Özhaseki, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Devlet Konukevi'nde ödülü Emine Erdoğan’a teslim etti. 

Erdoğan, Sıfır Atık projesinin ödüle layık görülmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Erdoğan, “Sıfır Atık projemizin Akdeniz Parlamenter Asamblesi (AKDENİZ- PA) tarafından Yeşil Dönüşüm kategorisinde En İyi Proje Ödülü’ne layık görülmesi, ülkemiz adına gurur vericidir. Ödülü, aynı zamanda bu başarının paydaşları da olan bütün Sıfır Atık gönüllüleri adına kabul etmekten mutluluk duydum. Zira Sıfır Atık projesi, Türkiye’deki doğa dostu her bir vatandaşımızın ve kurumun kalbinde yeşererek, dünya çapında yankı bulan bir harekete dönüşmüştür. Bu anlamlı ödül, iklim krizi ve çevre sorunlarıyla mücadelede Türkiye’nin kararlı tutumunun uluslararası alanda gördüğü takdirin de bir göstergesidir. Ortak evimiz dünyanın geleceği için emek veren tüm doğa sevdalılarına, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız ile Akdeniz Parlamenter Asamblesi’ne destekleri için yürekten teşekkür ediyorum.” dedi. 

Ödülü Emine Erdoğan’a teslim eden Özhaseki ise, “Akdeniz Parlamenter Asamblesi Sıfır Atık Ödülü'nü, Sıfır Atık’ı himaye eden Saygıdeğer Emine Erdoğan Hanımefendi'ye takdim ettik. Dünya Ortak Evimiz şiarıyla evlatlarımıza daha temiz ve daha sağlıklı bir dünya bırakabilmek için Sıfır Atık başta olmak üzere çevre projelerimizle, tüm gücümüzle çalışacağız.” diye konuştu.