Özhaseki'nin heykelini dikecek!

Erciyes Dağı'nın tanınmış yüzlerinden Kayak Eğitmeni ve İşletmeci Veysel Değirmenci, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin Erciyes Dağı'na heykelini dikmek istediğini açıkladı. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde...

Özhaseki'nin heykelini dikecek!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Veysel Değirmenci, Bakan Özhaseki'nin Erciyes Dağı'na çok büyük hizmetleri olduğunu kendisine bu hizmetlerinden ötürü bir teşekkür mahiyetinde Erciyes Dağı'na heykelini dikmek istediğini açıkladı. Değirmenci, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ile gerekli görüşmeyi yapıp, Büyükşehir'den gerekli encümen kararı çıkar ve gerekli yer tahsisi sağlanırsa Mehmet Özhaseki'nin heykelini dikeceğini açıkladı.

Veysel Değirmenci haber merkezimize yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Büyükşehir Belediye Başkanımız Memduh Büyükkılıç'tan Büyükşehir encümen kararları olursa, ilgili yer tahsisini, uygunluk izinlerini alırsam Mehmet Özhaseki Bey'in Erciyes dağına heykelini dikeceğim. Desteklerini Erciyes Dağı kayak merkezinde 50 yıldır aralıksız sürdüren, kayak & snowboard sporcularının yetiştirilmesinde büyük emeği olan Sayın Bakanımız Mehmet Özhaseki'nin Erciyes Dağına heykelini dikmek istiyorum."

Kayak Eğitmeni Veysel Değirmenci Erciyes dağı hakkında yaptığı açıklamalar ile sözlerine devam etti. Değirmenci, "Ben Erciyes dağından önce 10 yıl Avusturya Alplerinde kayak sporu ile uğraştım. Orada yaşadığım süreçte Erciyes dağında kayak sporunun ne zaman gelişeceğini ve Kayseri ilinin ne zaman kış turizminin merkezlerinden biri olacağını merak ederdim. Erciyes'te tek şeritli bir yol vardı. 1 adet Gençlik ve Spor bakanlığına bağlı dağ ve kayak evi vardı. Avusturya'daki kayak merkezlerini bildiğim için tabiki ülkemde, Kayseride Erciyes dağının pistlerinin kayak sporu için çok müsait kayak pistleri olduğunu biliyordum. 2005 yılında Sayın Bakanımız Mehmet Özhaseki Belediye Başkanıydı ve rahmetli Mehmet Eğlenceoğlu, Mustafa Yalçın bey, Hüseyin Beyhan bey ve Kemalettin Cengiz Tekinsoy Kayseri ilinde görev yapan basın mensupları ile istişare ederek Avusturya kayak merkezlerine gidip incelemede bulundular ve Erciyes Master planının Avusturya'daki turizm ve mekanik tesislerin kayak pistleri ile danışmanlıklarla görüşüp Erciyes dağında kış ve yaz turizmin projelendirilmesi ve danışmanlık turizm kalkınma ajanslarına verilmesini Sayın Bakanımız Mehmet Özhaseki 2005 yılında Belediye Başkanı iken onayladı ama Erciyes'te kamu kuruluşlarının rekabet etmeleri için hinterland yasasına Başbakanlıktan onay alınması gerekiyordu gece gündüz calışarak Erciyes Hinterland ve Erciyes Dağı kayak kullanımı projelerdirmeleri imara açılımı ve kullanma yetkisi Kayseri Büyükşehir Belediyesine geçmiş oldu. Tabiki de 2 yıl içeresinde yani 2007 yılında gondol telesiyej hatları yapıldı. İmara açıldı, Haseki Bakanımızın bir de dağ yönetimi Erciyes A.Ş. Şirketi oldu, özel sektörlere, girişimcilere hummalı yatırım yapmaya başladılar." dedi.

Değirmenci, Erciyes dağına yapılan yatırımlar hakkında da açıklamalarda bulunarak, şunları söyledi: "Yatırımlar halen devam ediyor. Erciyes Dağı'nda; 42 adet telesiyej ve gondol mekanik tesisi, 146 adet suni kar makinası, kayak pistlerinin pist düzenlemelerinde kullanılan 17 adet kar ezme makinası, sosyal tesisler, 18 adet hotel ve 3 adet daha hotel yapılıyor toplam 21 adet olacak. Yatırımcılar bir hayli fazla. Projeleri üzerinde çalışan yatırımcılar da var. Erciyes dağı kayak merkezinin ülkemiz açısından turizme katkı ve şehrimiz için de ekonomik kalkınmada çok katma değeri olduğu açık bir gerçek."

Veysel Değirmenci sözlerini Erciyes Dağının kalkınmasında emeği geçen isimlere teşekkür ederek tamamladı. Değirmenci, "50 yıldır Efsane Veysel hoca olarak geçmiş yıllar ile bugünü karşılaştırdığımda, Sayın Bakanımız Mehmet Özhseki'nin girişimcilik ruhu, dünya vizyonu, zeki girişimciliğini, turizme gelenler, biz yatırımcılar, hotel işletmecileri, kayak öğretmenleri, Antrenörler Derneği, Erciyes İşletmeciler Derneği, Turizm İşletmeleri Derneği ve Kayak Kulüpleri Derneği olarak takdir ediyoruz. Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki'ye, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Memduh Büyükkılıç'a, Sayın Vekilimiz Murat Cahid Cıngı'ya Genel Sekreter Hüseyin Beyhan'a, Erciyes A.Ş. Başkanı Sayın Hamdi Elcuman'a, Erciyes A.Ş. Genel Müdürü Sayın Zafer Akşehir'e ve Erciyes A.Ş. Personellerine teşekkür ediyoruz." dedi.Özhaseki'nin heykelini dikecek!