Özhaseki'nin göz ameliyatlarının sebebi o kaza mı?

İliç'te yaşanan maden faciasının ardından bir süre ortada görülmeyen Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki iliç'e yaptığı ziyaretinde, neden geç geldiğini konusuna açıklık getirerek, bir operasyon geçirdiğini duyurmuştu. Özhaseki'nin kısa sürede ikinci kez operasyon geçirmesinin nedeni Antalya'da geçirdiği o kaza mı? Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Özhaseki'nin göz ameliyatlarının sebebi o kaza mı?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin 3 Şubat 2024 tarihinde Erciyes Kültür Merkezi’nde düzenlediği aday toplantısında gözler Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’yi aradı. Her fırsatta Kayseri’ye gelen Bakan Özhaseki’nin partisinin bu önemli etkinliğine katılmaması merak uyandırırken, kısa sürede nedeni anlaşıldı. Bakan Özhaseki göz operasyonu geçirmişti. 
Sonra 13 Şubat tarihinde Elazığ İliç’te maden faciası yaşandı. Gözler yine Bakan Özhaseki’yi aradı. Konuyla ilgili farklı iddialar gündeme gelirken, facianın 8’inci gününde İliç’i ziyaret eden Bakan Özhaseki, ikinci bir operasyon geçirdiğini belirterek, “Özellikle kendi özelimle ilgili bir şey söylemek istemezdim ancak bir ay kadar önce 8 saat süren bir operasyon geçirdim ve buradaki hadisenin vuku bulduğu gün de devamında 2 saatlik bir operasyon daha geçirdim. Hastanede kalıp doktorların nezaretinde uzunca bir süre tedavi oldum. Mecburen bu tür hadiseler olduğu içinde dışarı çıkarak şu gördüğünüz kara gözlüklerle de gezmeye devam ediyorum.” Sözleriyle konuya açıklık getirdi. 
Aynı gün özel bir televizyon kanalının konuğu olan Bakan Özhaseki, Gazeteci Candaş Tolga Işık’ın konuyla ilgili sorusunu yanıtlayarak, “Daha önce geçirdiğimiz bir kazadan dolayı, yaptırmam gereken bir ameliyat vardı. Bir ay kadar önce doktorumuz yaptı ama ikinci bir ameliyata ihtiyaç duydu. O da geçtiğimiz hafta Çarşamba günü yatıp, Perşembe günü geçirdiğimiz bir ameliyat oldu. Tevakkuf mu denir, tesadüf mü denir İliç’deki maden kazasına denk geldi. İstanbul Ticaret Odası’na sözüm vardı. Gelip ondan sonra ameliyat olmak için gittim. Haliyle gözün altında bantlar, dolu, yüz şiş. Böyle olunca biraz sanki zamansız bir iş yaptım. Fakat doktorlarımız da ‘Birkaç günde geçir’ deyince ben bunu çabuk atlatırız gibi anladım. Bir taraftan depremin seneyi devriyesine denk geldi. Orada siyah gözlüklerle gezdim. Bir taraftan maden kazasına denk geldi. Böyle olunca da siyah gözlüklerle de çok hoş olmuyor ama iş de bırakmıyor bizi, bizimde canımız durmuyor. Doğrusu bazen soruyorlar tarz yapıyorum, diyorum. Öyle geçiştiriyoruz ama bir sağlık meselesi…” dedi. 

Özhaseki'nin göz ameliyatlarının sebebi o kaza mı?
Bakan Özhaseki’nin açıklamalarının ardından geçirdiği kaza merak konusu oldu. Akla ilk gelen olay ise; Bakan Özhaseki 9 Şubat 2020 tarihinde Antalya Serik’te geçirdiği kazaydı. Söz konusu tarihte; Manavgat’ın Side Mahallesi’nde bir toplantıdan dönen dönemin AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, eşi Neşe Özhaseki, Samsun Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, eşi Semiha Yılmaz ile Menderes Türel’in içerisinde bulunduğu 07 SE 942 plakalı araç, Serik Devlet Su İşleri mevkisinde, 06 VTJ 22 plakalı otomobil ile çarpışmış, Bakan Özhaseki’nin içinde bulunduğu araç refüjdeki palmiye ağacına çarparak durabilmişti. Kazada Özhaseki’nin burun kemiğinde kırık tespit edilmiş, sonrasında AÜ Üniversitesi Hastanesi ameliyat olmuştu.