Özhaseki, kime neden, 'Bir gün tıkanacaksınız diye korkuyorum' dedi

Erciyes Anadolu Holding CEO'sundan Özhaseki ile ilgili çarpıcı açıklama...

Özhaseki, kime neden, 'Bir gün tıkanacaksınız diye korkuyorum' dedi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Haber: Cafer ZENGİN- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki'nin TMSF ve Erciyes Anadolu Holging yönetimine dikkat çeken ifadeler kullandığı ortaya çıktı. 

Erciyes Anadolu Holding CEO'su Alpaslan Baki Ertekin, İstanbul'da düzenlenen basın toplantısında 2020 yılı faaliyetlerini anlattı.
2020 yılının enerji yatırımları açısından önemli bir yıl olduğuna dikkat çeken Ertekin, "2020 yılında iki güneş ve iki rüzgar enerjisi lisansını yetiştirmek için yoğun mesai yaptık. Çevre Bakanlığında önemli bir görüşme yaptık bir süre önce. Bu görüşmeye eski Bakanımız Mehmet Özhaseki de katıldı. Bakanla yaptığımız toplantıya katıldı. Sayın Özhaseki, görüşme sonrası giderken  bize TMSF Başkanımız Muhittin bey ve bana 'Kayseri çok iyi gidiyor. Her şey güzel ilerliyor, ama bir gün gelecek tıkanacaksınız diye korkuyorum. Bir gün  gelecek mevcut kullanacağınız teknoloji, yetmeyecek, yapılar kullanamayacak, patronlar kadar seri, hızlı kararlar alabilecek misiniz?' dedi. İşte üç yılda, 35 yıldır yapılmamış olan hikayeler yazdık. Eğer dışarıdan basit bir makine teknolojisini değişikliği bile TMSF tarafından yapılamıyor gibi bir algı varsa gerçekleri anlattığımızda resmin ne olduğu, anlaşılacağı için Kayyum da, TMSF'ye de bakışları da değişecektir. Bu yüzden 12 bin 698 kişinin imzası olan bir değişim ve dönüşüm hikayesi anlatacağım. Bizim ilk 500'de 6 tane şirketimiz var. Bu şirketler ya Türkiye lideri ya da dünyada söz sahibi olan şirketler. Bu şirketlerde başarı hikayleri yazmaya devam ediyoruz" diye konuştu. 
"YENİ ŞİRKETLER KURDUK"
Yeni şirketler kurduklarını da dile getiren Ertekin, "Kurumun kumaş ihtiyacını karşılasın, olası bir krizde de ihtiyacın yüzde 30'unu karşılayabilecek bir şirket kurduk. Gümüşsuyu markasını elinde tutan kişilerle temasa geçtik. Bu markayı yaşatmak için harekete geçtik. Eski Boyteks'in içinden üç marka çıktı. 2019 yılını böyle geçtik. Gümüşsuyu, Velteks, Weavers markalarını oluşturduk." ifadelerini kullandı. 

NE KADAR YATIRIM YAPILDI? 

Ertekin, 2019 yılında 364 milyon TL yatırım yaptıklarını  belirterek, 2020 yılında ise 890 milyon TL yatırım yapıldığını açıkladı.

ESKİ BAKAN ALBAYRAK VURGUSU

Sünger üretiminde de önemli yatırımlar yaptıklarını dile getiren Ertekin, Hazine ve Maliye eski Bakanı Berat Albayrak ile ilgili de dikkat çeken bir açıklama yaptı. Eski Bakan Albayrak'ın kendilerine önemli destekler sunduğunu ifade eden Ertekin, "Önceki dönem Hazine ve Maliye Bakanımıza teşekkür ediyoruz. Mobilya sektörü ile yakından ilgilenirdi. Problemlerle yakından ilgilenirdi. Ham madde fiyatlarının arttığı, sünger sıkıntısının yaşandığı günlerde yardım istediler 'Bakanım bize yardım edin' O da Erciyes Anadolu Holding öncülük etsin dedi, sizlerde çevresinde toplanın dedi. Belki de Sayın Bakanımızın bise son talimatıydı.Form sünger şimdi bu alanda çalışmalarını başarılı şekilde sürdürüyor." dedi.