Özhaseki'den Kayseri'de CHP belediyeciliğine veryansın...

Mehmet Özhaseki, Kayseri'de 1994 yılına kadar 3 dönem işbaşında kalan CHP belediyeciliğini topa tuttu. 'PKKlı, DHKPC'li, Tikkocu, yeraltında uzantısı olan yılanları, çiyanları, militanları tutuyorlar, Kayseri'de kendilerine göre bir hakimiyet kurmaya çalışıyorlardı.' diyen Özhaseki, 'Aynı 2015 öncesinde Güneydoğu'da kurtarılmış bölge ilan edip öz yönetim ilan eden PKK'lılar gibi...' ifadelerini kullandı.

Özhaseki'den Kayseri'de CHP belediyeciliğine veryansın...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yerel Yönetimler Başkanı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, Kayseri’de 1994 yılına kadar 3 dönem işbaşında kalan CHP belediyeciliğini topa tuttu.

Özhaseki, Melikgazi Belediyesi’nin Battalgazi Mahallesi’nde temelini attığı kentsel dönüşüm konutlarının temel atma töreninde konuştu.

Kayseri’nin genel durumunun iyi olmadığını tarihten örnekler vererek anlatan Özhaseki, 1994 yılında işbaşına geldikleri döneme kadar 3 dönem Kayseri’de belediye yönetiminde bulunan CHP belediyeciliğini sert dille eleştirdi.

Özhaseki, Kayseri’de militanlarla hakimiyet kurulmaya çalışıldığını, PKK’lılar gibi kurtarılmış bölgeler olduğunu, belediyelere yuvalanmış örgüt elemanları bulunduğunu belirttiği konuşmasında şunları söyledi:

“1994 yılına geldiğimizde ne yazık ki 3 dönem özellikle Cumhuriyet Halk Partisi belediyeciliğinin olduğu değişik bir ortamdan dolayı bu şehirdeki sıkıntılar süregelmiştir.

O günlerde geldiğimizde mikrofonun başına her geldiğimizde, her televizyona gittiğimizde emin olun bizler şunu söylüyorduk; bizler ideolojik takıntısı olan insanlar değiliz.

Bizler hizmet edeceğiz, eser ortaya koyacağız, sıkıntıları biliyoruz merak etmeyin.

Niye bunu söylüyorduk çünkü Kayseri’nin yarısı gecekondulaşmış vaziyetteydi.

Gecekondu yaptıran kardeşlerimizin bir suçu var mı? Yok. Niye olsun ki? Gelmişler bir tarafta çoluk çocuğunu bir dam altında barındıracaklar ve ekmek nafaka peşinde koşacaklar.

Ama asıl onlara ortamı hazırlamayan, programı yapmayan, projeyi yapmayan belediyelerdi suçlular.

Ama ondan da medet umuyorlardı, ne medet umuyorlardı; özellikle PKKlı, DHKPC’li, Tikkocu, yeraltında uzantısı olan yılanları, çiyanları, militanları tutuyorlar, Kayseri’de kendilerine göre bir hakimiyet kurmaya çalışıyorlardı.

Kafalarında Sovyet Rusya gibi, Çin gibi Arnavutluk’ta ki Enver hoca gibi sapkın adamların kurduğu düzen vardı. Hatırlarsınız o tarihleri buralarda kurtarılmış bölgeler vardı. Ne demek kurtarılmış bölgeler, buraya asker polis giremez. Kim girer, onlar gibi sapıklar girer, militanlar girer.

Ne yapacaksınız böylece siz? Hakimiyet kuracaklar.

Aynı 2015 öncesinde Güneydoğu’da kurtarılmış bölge ilan edip öz yönetim ilan eden PKK’lılar gibi...

Asker giremez diyorlar, polis giremez. Asker kimin askeri? Bizim evlatlarımız, bizim yavrumuz. Polis kimin temsilcisi ? Bizim temsilcimiz. Asayişi kim sağlayacak, onlar sağlayacak. Niye giremiyorlarmış? Ne yazık ki Kayseri’de birkaç mahallede bu tür işler vardı. 

Ve oralardan sonra da haliyle kendilerine göre bir düzen kurup belediye içerisinde de yuvalanmış birçok örgüt elemanı.

Onların hizmet diye bir derdi yoktu. 50’den fazla mahallenin alt yapısı yoktu.

Su rastgele çekilmiş, elektrik rastgele bağlanmış, sokaklar kargacık burgacık, sosyal tesisleri yok. Ne kanalizasyon var ne arıtma tesisi var. 

Böyle bir insani yaşam olamaz.

Biran için insanlar köyden gelip böyle bir yere sığındıklarında başlarını soktukları için çok şükür Allah’a diyebilirler. Ama bir müddet sonra makul, düzgün refah içerisinde yaşayabilecekleri, çocuklarını okutabilecekleri, kendilerinin de ekmek peşinde koşabilecekleri bir ortam ararlar. İşte 94’lere geldiğimizde de böyle bir ortam vardı. 

O günlerde çıktık hep dedik ki, ‘biz hizmet edeceğiz, bunlar gibi siyasi hareket etmeyeceğiz. Şu partili bu partili diye Allah için ayırmayacağız. Şu mahalle oy verdi şu mahalle oy vermedi orayı cezalandıracağız demeyeceğiz. Mazeret de üretmeyeceğiz, çalışacağız biz ya, o kadar. Çalışacağız dedik, herkese hizmet edeceğiz dedik. Böyle başladık. Ve sonra da Elhamdulillah çalıştık.”

Özhaseki konuşmasının devamında da Kayseri’ye yaptıkları hizmetleri anlattı.

Battalgazi Mahallesi’nde kentsel dönüşüm konutlarının temel atma törenini ve Mehmet Özhaseki’nin konuşmasını izlemek için linke TIKLAYIN