Özhan: Büyükşehir Belediyesi'nde her yıl 88 milyon boşa gidiyor!

İYİ Partili Meclis Üyesi Erhan Özhan, yaklaşık 88 milyonluk faiz gideirne tepki göstererek, 'Büyükşehir Belediyesi 3 ilçenin toplam bütçesi kadar faiz ödüyor' dedi.

Özhan: Büyükşehir Belediyesi'nde her yıl 88 milyon boşa gidiyor!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin 2020 Mali Yılına ait hazırlanan Bütçe Kesin Hesabı  Meclis'te görüşüldü. CHP ve İYİ Parti’nin karşı oyuna rağmen bütçe Meclis’te oy çokluğu ile kabul edildi. Kabul edilen kesin hesapta Belediyenin bir yılda faize ödediği para dikkat çekti. Kayseri Büyükşehir Belediyesi 1.173.496,454,21 TL 2020 yılı bütçesi içerisinden 87 milyon 943 bin 583,20 TL faiz ödedi. 
Bu durumu değerlendiren İYİ Parti Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Erhan Özhan, “Faize ödenen parayla 122 bin haneye her ay ücretsiz su verilebilir” dedi. 
2020 yılı bütçe gider kesin hesap cetveline göre Kayseri Büyükşehir Belediyesi yıllık yaklaşık 88 Milyon faiz ödemesi yaptığını dile getiren Özhan,  Kayseri'nin sırtında 88 Milyonluk faiz yükü olduğunu belirterek, bu parayla yapılabilecekleri sıraladı. 
“BU ŞEHRİMİZ ADINA ACI VERİCİ”
“Bu rakam Bünyan, Pınarbaşı, Sarıoğlan büyüklüğünde üç ilçemizin yıllık toplam bütçelerine denk” diyen Özhan, şu ifadeleri kullandı: Yani Kayseri Büyükşehir her sene 3 ilçesinin yıllık bütün giderleri kadar faiz borcu ödemekte! Bu faizle Kayseri'de her yıl 50'şer yataklı 3 devlet hastanesi, 80 anaokulu, 15 İlköğretim Okulu yapılabilir. Her ay 122 Bin haneye ücretsiz su verilebilir, 60 bin hanenin elektrik ücreti ödenebilir, 80 Bin haneye ücretsiz ekmek verilebilir! Örnekler artırılabilir. Rakam şehrimiz için acı verici. Kayseri Büyükşehir Belediyesinin bu faiz sarmalından en kısa sürede kurtulması ve boşa giden bu paranın halka hizmet olarak yansıtılması gerekmekte. Bu noktada Büyükşehir'in kısa ve orta vadedeki ana hedefi borçların eritilmesi olmalı.