Özet: Bu belge korsan emlakçıların sonu olacak

Özet: Bu belge korsan emlakçıların sonu olacak
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Özet Emlak, “Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi” alan işletme oldu
 
Kayseri’de emlak sektörünün önde gelen kuruluşlarından Özet Emlak, Kayseri’de ilk  “Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi” alan işletme oldu. Özet Emlak Sahibi Mehmet Özet, bu belgenin korsan emlakçıların sonu olacağını belirterek, “Emlak sektöründe vatandaşımıza en iyi hizmeti sunmak için her türlü yeniliği takip ediyoruz. Amacımız bu işi şehrimizde layığı ile yapabilmek” dedi.
 
Taşınmaz ticaretini düzenleyen yeni yönetmelikle birlikte, esnaf ve sanatkârlar ile tacirlerin, artık işletmeleri adına yetki belgesi almaları zorunlu hale geldi.
5 Haziran'da Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren yönetmelikle birlikte taşınmaz ticaretinin hukuki çerçevesi de çizilmiş oldu. Artık bu belgeyi almadan iş yapılamayacak. 
Bu kapsamda harekete geçen Özet Emlak da Kayseri’de sektöründe “Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi” alan ilk işletme oldu.
 
Özet Emlak Sahibi Mehmet Özet, yetki belgesi ile korsan emlakçılığın sona ereceğini umduklarını ifade ederek, “Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesini almış bulunmaktayız. Korsan emlakçıların sonu olur inşallah. Bundan sonra her önüne gelen bizim yıllarımızı verdiğimiz mesleği yapamayacak. İşi hak edenler, emek verenler, gerçekten resmi şekilde hizmet sunanlar yapacak. Vatandaşımızın da böylece yaşadığı bazı mağduriyetler sona erecek. Bizler, Özet Emlak olarak emlak sektöründe vatandaşımıza en iyi hizmeti sunmak için şubelerimizde her türlü yeniliği takip ediyoruz. Amacımız bu işi şehrimizde layığı ile yapabilmek. Vatandaşa  sektörümüzde en iyi ve kaliteli hizmeti sunabilmek” dedi.
TAŞINMAZ TİCARETİ YETKİ BELGESİ NASIL ALINIYOR?
Ticaret İl Müdürlükleri, yapılan başvurular sonrasında emlak işletmesinin yetki belgesi şartlarını taşıyıp taşımadıkları yerinde tespit ediliyor. İncelemeleri tamamlanan  işletmeler yetki belgelerini almaya hak kazanıyor. Belge numaraları yedi rakamdan oluşuyor ve il plaka koduna göre veriliyor. 
Haber: Cafer ZENGİN