Özer: Kayseri üçüncü oldu! Güçlü şekilde ses çıkarmak gerekiyor

Umut Çınarı Kadın ve Çocuk Koruma Derneği Başkanı Ümit Özer, Kayseri'nin bölgede en fazla şiddet olaylarının yaşandığı iller arasında yer aldığını belirterek, bu duruma tepki gösterdi. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Özer: Kayseri üçüncü oldu! Güçlü şekilde ses çıkarmak gerekiyor
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Umut Çınarı Kadın ve Çocuk Koruma Derneği Başkanı Ümit Özer, Umut Vakfı’nın açıkladığı Türkiye’nin Şiddet Haritası ile ilgili yaptığı açıklamada, “Haritada Kayseri'deki tehlike de gözler önüne seriliyor. Kadınlar, çocuklar, canlar korkunun, şiddetin gölgesinde yaşıyor” dedi.
Kayseri’nin, araştırmaya göre İç Anadolu bölgesinde en çok olayın yaşandığı üçüncü il olduğunu ifade eden Özer, Kayseri’de 2023 yılında 24 ölümlü, 84 yaralanmalı 75 olay yaşandığını söyledi. 

Kadınlar, çocuklar, canlar korkunun, şiddetin gölgesinde yaşıyor

Şiddet sarmalının her geçen gün büyüdüğünü dile getiren Özer, ‘Ülke genelinde son 10 yılda meydana gelen 34 bin 197 silahlı şiddet olayında toplam 21 bin 434 kişi öldü, bazıları ağır 31 bin 207 kişi de yaralandı. Bireysel silahlanma ile birlikte şiddet hayatın her alanında yaşamı tehdit ediyor. Ekonomik sıkıntıların da etkisiyle artan sorunlar, insanları çaresizliğe, kaosa, çıkmaza, şiddete sürüklüyor. Ne yazık ki toplumsal huzuru tehdit eden bu durum illerde acı olayları beraberinde getiriyor. Tabi Kayseri’miz de bu kötü tablodan nasibini alıyor. Umut Vakfı, Türkiye’nin Şiddet Haritasını açıkladı. Haritada Kayseri'deki tehlike de gözler önüne seriliyor. Kadınlar, çocuklar, canlar korkunun, şiddetin gölgesinde yaşıyor’ diye konuştu.

Güçlü şekilde ses çıkarmak gerekiyor

Umut Çınarı Kadın ve Çocuk Koruma Derneği Başkanı Ümit Özer, şiddete karşı ortak mücadele çağrısını da yineleyerek, ‘Bu konuda adım atması gerekenlerin, yaşananlara seyirci kalmaması için herkese ama herkese artık sessiz kalmak değil, güçlü şekilde ses çıkarmak düşüyor. Haydi, geleceğimize, huzurumuza sahip çıkmak, daha fazla Umudu yeşertmek için umutların yok edilmesine seyirci kalma. Şiddete, bireysel silahlanmaya, haksızlıklara hep birlikte dur diyelim. Gelin, birlikte mücadele edelim’ dedi.

Özer: Kayseri üçüncü oldu! Güçlü şekilde ses çıkarmak gerekiyor