Özer: Kayseri 'sen-ben-bizim oğlan' anlayışından çok çekti, kaybetti ve kaybediyor!

CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer'den dikkat çeken çıkış: Bu şehir, yıllardır 'sen-ben-bizim oğlan' anlayışından ve bu anlayışı destekleyen ballı iş çevrelerinden çok çekti, kaybetti ve kaybediyor. Artık yeter, ellerinizi çekin!

Özer: Kayseri 'sen-ben-bizim oğlan' anlayışından çok çekti, kaybetti ve kaybediyor!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, kentte yapılan ve yapılacak olan bazı seçimlerle ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı.  Özer, “Yerelde, genelde tek adam olma hastalığı terk edilmelidir. Bırakın sorunlar, demokratik bir ortamda konuşulsun, varsa yanlışlar hesabı sorulsun, bu yanlışları yapanlar hesabı, yargı önünde versin. Bu şehir, yıllardır “sen-ben-bizim oğlan” anlayışından ve bu anlayışı destekleyen ballı iş çevrelerinden çok çekti, kaybetti ve kaybediyor. Artık yeter, ellerinizi çekin! Esnafın, çiftçinin, işçinin, sanayicinin, ticaret erbabının iradesine ipotek koymaktan vazgeçin” ifadelerini kullandı.
KORKU, BASKI DUVARLARI YIKILACAK
“Seçilmeden önce ‘Bize listeleri vermiyorlar’ diye feryat edenlerin, göstermelik ‘Demokrasi savunucusu’ kesilip, kamuoyundan destek isteyenlerin seçildikten sonra, gücü ele geçirdikten sonra aynı yolu izleyip, ‘liste vermeyenlerin’ yer aldığı kara listelere girmeleri de manidardır! Buradan bir kez daha ifade ediyoruz ki, bırakın, odalar, borsalar, dernekler, kooperatifler özgürce seçimlerini yapsın” diyen CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, tepkisinde şu ifadeleri kullandı: Kayseri’de son yıllarda yapılan veya yapılacak olan bazı genel kurullarla ilgili kamuoyuna yansıyan gelişmeleri endişeyle takip ediyoruz. Ülkemizi, şehrimizi, esnafımızı, işçimizi, sanayicimizi, çiftçimizi, ticaret erbabını yakından ilgilendiren bu yöndeki düşündüren tabloyla ilgili  belirtmek isteriz ki, her zaman gerçek iradenin genel kurullara yansımasını temenni ederken, bu yönde vatandaşın iradesini engelleyecek her türlü girişimin de karşısında durduğumuzu belirtmek istiyoruz. Bugün ne yazık ki, her fırsatta milli irade vurgusu yapan kişilerin,  gelinen noktada vatandaşın iradesinin genel kurullara yansımasını engelleyecek girişimlerde bulunması, birilerinin de bu durumu kendi ikbal ve rant amaçları için sadece seyretmeleri, başını kuma gömmeleri ibretliktir. Seçilmeden önce “Bize listeleri vermiyorlar” diye feryat edenlerin, göstermelik "Demokrasi savunucusu" kesilip, kamuoyundan destek isteyenlerin seçildikten sonra, gücü ele geçirdikten sonra aynı yolu izleyip, “Liste vermeyenlerin” yer aldığı kara listelere girmeleri de manidardır! Buradan bir kez daha ifade ediyoruz ki, bırakın, odalar, borsalar, dernekler, kooperatifler özgürce seçimlerini yapsın. Bırakın insanlar özgürce düşüncelerini ifade etsin, edebilsin, aday olsun, olabilsin. Artık sözde değil, özde demokrasi özümsenmeli, benimsenmeli ve hayata geçirilmelidir. Yerelde, genelde tek adam olma hastalığı terk edilmelidir. Bırakın sorunlar, demokratik bir ortamda konuşulsun, varsa yanlışlar hesabı sorulsun, bu yanlışları yapanlar hesabı, yargı önünde versin. Bu şehir, yıllardır “sen-ben-bizim oğlan” anlayışından ve bu anlayışı destekleyen ballı iş çevrelerinden çok çekti, kaybetti ve kaybediyor. Artık yeter, ellerinizi çekin! Esnafın, çiftçinin, işçinin, sanayicinin, ticaret erbabının iradesine ipotek koymaktan vazgeçin...Biz her zaman her yerde bu uğurda bu sorunlu yapılara yönelik mücadelemizi sürdüreceğiz. Umutsuzluk yok.  Halkın iktidarı yakın ve halkın iktidarında herkes rahat nefes alacak. Korku, baskı duvarları yıkılacak. Hep beraber başaracağız. Geliyor gelmekte olan.
Özer: Kayseri 'sen-ben-bizim oğlan' anlayışından çok çekti, kaybetti ve kaybediyor!