Özer: İnşallah bu korkunç iddia doğru değildir, ama şeffaf bir şekilde araştırılmalı!

CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, hayvan ölümlerine yönelik iddiaları gündeme taşıdı. Hayvanseverlerden kendilerine son günlerde yansıyan ciddi iddiaların olduğunu kaydeden Özer, 'İnşallah bu korkunç iddialar doğru değildir' dedi. Özer, Unutulmamalıdır ki, en küçüğünden en büyüğüne kadar her hayvan, insana emanet edilmiştir. İnsanoğlu, hayvanlara karşı merhametli olmakla mükelleftir' ifadelerini de kullandı.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Özer: İnşallah bu korkunç iddia doğru değildir, ama şeffaf bir şekilde araştırılmalı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Hacılar ilçesinde bir dere yatağı ile ilgili ortaya korkunç iddiaların atıldığını kaydeden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, parti yöneticileri ile birlikte bölgeye giderek, yetkilileri konunun araştırılmasına yönelik göreve davet etti. 
Onlarca hayvanın iğneyle uyutularak gömüldükleri yönünde iddiaların olduğunu belirten Özer, “İnşallah doğru değildir ve sadece iddiadır, ama vicdanların rahatlatılması gerekiyor. Bu bütün insanlığın sorunu” diye konuştu.
Özer: İnşallah bu korkunç iddia doğru değildir, ama şeffaf bir şekilde araştırılmalı! “En küçüğünden en büyüğüne kadar her hayvan, insana emanet edilmiştir. İnsanoğlu, hayvanlara karşı merhametli olmakla mükelleftir” ifadelerini de kullanan Özer, şunları söyledi: Hayvansever vatandaşlarımız bizlere ulaşarak bazı iddiaları, endişelerini dile getirdiler ve sesimiz olun çağrısı yaptılar. Ortaya atılan iddialar çok ciddi. Savcılık nezdinde gerekli başvuruların da yapıldığı ifade edildi. İnşallah bize yansıyan bu korkunç iddialar doğru değildir, ama buradan da yetkilileri konuyu detaylı bir şekilde araştırmaya ve kamuoyunu bu konuda sağlıklı, şeffaf bir şekilde bilgilendirmeye davet ediyorum. Bu herkesin sorunu. Vicdani bir sorumluluk. Tüm canlılara, onların yaşam hakkına saygı gösterilmelidir. Hayvanların da bu dünyada yaşama, korunma, barınma gibi hakları olduğunu unutmayalım. Bu anlayışla konuyla ilgili herkes üzerine düşeni yapmalı ve sorumlu davranmalıdır. Unutulmamalıdır ki,  ‘En küçüğünden en büyüğüne kadar her hayvan, insana emanet edilmiştir. İnsanoğlu, hayvanlara karşı merhametli olmakla mükelleftir’
Özer: İnşallah bu korkunç iddia doğru değildir, ama şeffaf bir şekilde araştırılmalı!