Özer'den, belediyeye ek bütçe tepkisi: Hayırdır, bu telaş ne?

CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, 'Plansızlık, beceriksizlik ve kötü yönetimle birlikte genelde sebep oldukları ekonomik çıkmaz, enflasyonla, faiz sarmalı ile birlikte kaynakları tüketen AKP'nin, belediyeleri aynı anlayışı yerelde de sahneliyor' dedi. Özer, bütçenin komisyonda görüşülmeden alelacele oy çokluğu ile kabul edilmesine de tepki gösterdi.

Özer'den, belediyeye ek bütçe tepkisi: Hayırdır, bu telaş ne?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, Büyükşehir Belediyesi’nde oy çokluğuyla  kabul edilen ek bütçeye tepki gösterdi. Özer, ek bütçenin mevzuat gereği komisyonda görüşülmesi gerekirken, komisyonda görüşülmeden alelacele geçirilmek istendiğini belirterek, “Yasa tanımayan, hukuksuzluğu yaşam biçimi haline dönüştüren bu zihniyet, ek bütçeyle ilgili bir karar alırken, mevzuat gereği komisyonda görüşülmesi, sonra Meclise getirilip, karar alınması gerekirken, buna gerek görmeyip, komisyonda dahi konuşulmasını istemeyerek alalacele, bir AKP geleneği olan el kaldırmatik- el indirmatik yöntemiyle Meclis'te oy çokluğu ile karar aldırıyor” dedi. Özer, “Bir AKP geleneği olan el kaldırmatik- el indirmatik yöntemiyle Meclis'te oy çokluğu ile karar alınıyor. Mevzuatı tanımıyor, hukuku yine rafa kaldırıyor! Hayırdır, bu telaş ne?” diye sordu.
Özer'den, belediyeye ek bütçe tepkisi: Hayırdır, bu telaş ne?
‘YANGINDAN MAL KAÇIRIRCASINA EK BÜTÇE YAPILIYOR…’
CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, tepkisinde şu ifadeleri kullandı: Plansızlık, beceriksizlik ve kötü yönetimle birlikte genelde sebep oldukları ekonomik çıkmaz, enflasyonla, faiz sarmalı ile birlikte kaynakları tüketen AKP'nin, belediyeleri aynı anlayışı yerelde de sahneliyor. Sürekli beton ihalesi, sürekli bir satış, sürekli borçlanmayla elde avuçta ne varsa tüketen, üretmeyip, hiç eden, vatandaşın, şehrin geleceğini yok eden bu anlayış, şimdi de yangından mal kaçırırcasına komisyonda, haliyle belediye Meclislerinde detaylı görüşülmeden ek bütçe oyunu oynuyor! Yasa tanımayan, hukuksuzluğu yaşam biçimi haline dönüştüren bu zihniyet, ek bütçeyle ilgili bir karar alırken, mevzuat gereği komisyonda görüşülmesi, sonra Meclise getirilip, karar alınması gerekirken, buna gerek görmeyip, komisyonda dahi konuşulmasını istemeyerek alelacele, bir AKP geleneği olan el kaldırmatik- el indirmatik yöntemiyle Meclis'te oy çokluğu ile karar aldırıyor! Mevzuatı tanımıyor, hukuku yine rafa kaldırıyor! Hayırdır, bu telaş ne? Bu kanun tanımaz hallerin perde arkasında ne var? Bu satarak, borçlanarak elde edeceğiniz paraları nerede, nerelerde, kime, kimlere harcayacaksınız! Sadece sözde olan, uygulamada hep kaybolan 'şeffaf'sızlığınızı biz çok iyi biliyoruz, ama şunu bilin ki bu bütçe yetimin bütçesi. Bu bütçe ekmek kuyruklarında mahkum ettiğiniz, ulaşım zamlarıyla, ulaşamaz hale getirdiğiniz, yokluğa, yoksulluğa hapsettiğiniz vatandaşın bütçesi. Vatandaş, bu halka değil ranta bütçe anlayışınızın hesabını günü geldiğinde soracak. Bu ben yaptım oldu, düzeninin sonu geldi. Umutsuzluk yok. Geliyor gelmekte olan.