Özer'den 'AKP ile Kayseri'de sadece birkaç ay içinde olanlar' açıklaması!

CHP Kayseri eski İl Başkanı Ümit Özer, 'AKP ile Kayseri'de sadece birkaç ay içinde olanlar' açıklamasıyla dikkat çekti. Özer, 'Haziran ayı ihracatı Türkiye'de yüzde 10,5 düşerken, bir önceki yılın aynı ayına göre Kayseri'de yüzde 19,5 düştü' dedi.

Özer'den 'AKP ile Kayseri'de sadece birkaç ay içinde olanlar' açıklaması!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri eskli İl Başkanı Ümit Özer,  "AKP ile Kayseri’de sadece birkaç ay içinde olanlar" açıklamasıyla dikkat çekti. Özer, Kayseri ile ilgili bazı resmi verileri paylaşarak, "Türkiye kaybediyor, Kayseri kaybediyor. Umutlar tüketiliyor, halk çıkmaza sürükleniyor" ifadelerini kullandı.
SARAYA BAKANLAR GERÇEKLERİ GÖRMÜYOR, GÖSTERMİYOR
CHP'li Ümit Özer, açıklamasında şunları söyledi: AKP ile Kayseri’de sadece birkaç ay içinde olanlar! SGK Nisan ayı verilerine göre, Kayseri’de 22 bin 894 kişi işini, sigortasını kaybetti!Haziran ayı ihracatı Türkiye’de yüzde 10,5 düşerken, bir önceki yılın aynı ayına göre Kayseri’de % 19,5 düştü! Kayseri'nin ilk 6 aylık ihracatı ise bir önceki yılın aynı dönemine göre de % 9,9 düştü! TÜİK, 2022 yılı Uluslararası Göç İstatistiklerine göre, Kayseri'den yurt dışına 2 bin 36 Türk vatandaşı göç etti! Bitmedi! Aynı istatistiklere göre 2 bin 386 yabancı uyruklu da Kayseri’ye geldi! Türkiye kaybediyor, Kayseri kaybediyor. Umutlar tüketiliyor, halk çıkmaza sürükleniyor. AKP’nin karanlığı ekonomiden yaşama her alanda her yeri sarıyor! Saraydan bakanlar ve sadece saraya bakanlar ise gerçekleri görmüyor, göstermiyor, saklıyor! Zam iktidarı AKP vatandaşı yokluğa, yoksulluğa, yasaklara terk ediyor.
VATANDAŞA BUNU YAPARSA AKP YAPAR
Özer, "Kayseri kaybediyor, Türkiye kaybediyor. İnsanlar aşını, işini kaybetmeye devam ediyor. Kayseri’de resmi verilere göre son bir ayda 22 bin 894 kişi işini, sigortasını, geleceğini kaybetti. AKP ise yalanlarına, algı oyunlarına, zamlarına ara vermeden devam ediyor. Memleket yanıyor, vatandaş kan ağlıyor, nefes alamıyor AKP düzeni ise keyfinden, sarayın ballı hayatından ödün vermeden ülkeyi karanlığa, vatandaşı umutsuzluğa sürüklemeye devam ediyor. AKP halktan uzak uygulamalarıyla halkı yokluğa, yoksulluğa, yasaklara, işsizliğe hapsetmeyi sürdürüyor.  Ülkeyi bu hale getirirse AKP getirir, bunları vatandaşa yaparsa AKP yapar" diye konuştu.