Özer: AKP ile borç 56 kat arttı!

CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, iktidarın uygulamalarına tepki göstererek, 'AKP yine kendi çiftçisine, üreticisine, vatandaşına değil, yabancı çiftçiye sahip çıktı. Sözde yerli ve milli olanların, lafa gelince millilik, yerlilik narası atanların gerçeklerdir bu tablo' dedi.

Özer: AKP ile borç 56 kat arttı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Ümit Özer, çiftçilerin büyük sıkıntı içerisinde olduğunu belirterek, “2002'de çiftçinin Bankalara borcu 2,4 Milyar TL'ydi. 2020 yılında ise çiftçinin borcu 56 kat artarak, 134 Milyar TL'ye ulaştı” dedi.
“AKP, ÇİFTÇİLERİMİZİ ÜRETEMEZ, ÇİFTÇİLİK YAPAMAZ HALE GETİRDİ”
“18 yılda AKP, çiftçilerimizi üretemez, çiftçilik yapamaz hale getirdi. Türkiye, tarlasını sürerken traktörü haczedilen çiftçileri gördü.. Nerden nereye. Bu düzenin artık gideri yok. Halkın iktidarı geliyor” ifadelerini kullanan CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, ayrıca son 18 yılda tarımda ithalatın da arttığını belirtti. 
“SÖZDE YERLİ VE MİLLİ OLANLARIN, LAFA GELİNCE MİLLİLİK, YERLİLİK NARASI ATANLARIN GERÇEKLERİ”
Özer, “ Yabancı hayranı AKP iktidarınca, 2003-2020 yılları arasında 5.8 milyon ton kuru baklagil ithalatına 4.2 milyar dolar ödeme yapıldı. 2020 yılında ise 638 bin ton kuru baklagil ithalatına 318 milyon dolar ödeme yapıldı. Bu Cumhuriyet döneminin de ithalat rekoru. Yani AKP yine kendi çiftçisine, üreticisine, vatandaşına değil, yabancı çiftçiye sahip çıktı. Sözde yerli ve milli olanların, lafa gelince millilik, yerlilik narası atanların gerçeklerdir bu tablo!” şeklinde konuştu.
“AKP YABANCI ÜLKELERİN ÇİFTÇİSİNİ ZENGİN ETTİ”
“Şahsım iktidarı AKP, 2003-2020 yılları arasında tarımda 83 milyar dolar ihracat yaparken, 114 milyar dolar ithalat yaptı” diyen Özer, şu ifadeleri kullandı: Yani aynı dönemde ithalata 31 milyar dolar fazla ödeyerek, yine kendi çiftçisinin desteklemeyip, yabancı ülkelerin çiftçilerini zengin etti. Son olarak ne yapmıştı AKP? Hububat, bakliyat ve tohumluk hububat ithalatında gümrük vergisi sıfırlamış ve çiftçiye bir darbe daha vurmuştu! Bu düzenin gideri yok ve artık kaybedecek zaman yok.