Özdemir'den Özel'e tepki Güler'e destek

10 Kasım'da Tuzla Piyade Okulu'ndaki yaşanan olaylarla ilgili Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'i hedef alan CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e MHP Genel Başkan Yardımcısı Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir tepki gösterdi. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Özdemir'den Özel'e tepki Güler'e destek

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in Tuzla Piyade Okulu’ndaki 10 Kasım törenlerinde Mustafa Kemal Atatürk’ün resmini takmayan teğmen hakkında yaptığı açıklamaya tepki göstermişti.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in teğmen hakkında, “Bir tane öğrenci subayımız, yakasına takması gereken fotoğrafı takmıyor ve ‘toplu iğnem yok onun için takamadım’ gibi bir gerekçe ortaya sürüyor” açıklamasına CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “X” sosyal medya hesabından “Siz 15 Temmuz’dan hiç mi ders almadınız?” notuyla paylaştığı videoda Güler için “Saygı duyduğumuz birisinin bunu yapmasına tahammülümüz yoktur. Ya aklını başına alacak ya da biz onun aklını başına getireceğiz” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in bu sözlerine MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekilimiz İsmail Özdemir tepki gösterdi.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’e destek veren Özdemir şunları söyledi; “Atatürk'ün partisi olduğunu iddia ederken, bu milletin ve Atatürk'ün düşmanı, dönemin terörist başı Şeyh Sait güzellemesi yapan bir şahıs, Milli Savunma Bakanını hedef alıyorsa, girdiği mevzi açıktır.
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ebedi başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk'tür. Bu milletin her bir ferdi de bu inançtadır. Terörle mücadelenin kararlılıkla sürdüğü, örgütün tepe elemanlarının sınır içinde ve dışında başarılı operasyonlarla birer birer etkisizleştirildiği ve PKK'nın adeta can çekiştiği bir dönemde, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, elini öptüğü PKK'lılar gibi sinsice TSK ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'i hedef almaya kalkmamalıdır.
Sayın Güler, ülkemizin milli güvenliğinin tesisinde ve korunmasında üstün gayretlerle çalışmalarına devam ederken, onu hedef almak, gerçekte Türkiye'nin terörle mücadelesini hedef almaktır! Atatürk'ün partisi olduğunu iddia ederken, bu milletin ve Atatürk'ün düşmanı, dönemin terörist başı Şeyh Sait güzellemesi yapan bir şahıs, Milli Savunma Bakanını hedef alıyorsa, girdiği mevzi açıktır.
Türk Milleti'nin ordusuna güveni tamdır ve bu güven sarsılmazdır. Türk Milleti'nin milli birlik ve beraberliğine kast eden canilerle yerel seçimler için al-ver pazarlıklarına girenler, günü geldiğinde zaten milletten yeniden demokrasi tokadını yiyecektir” dedi.