Özdağ'dan Özhaseki'ye eleştiri

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'yi eleştirdi. Özdağ, TOKİ hakları ile ilgili şikayetler olduğunu söylerken, 'Tek çözüm Zafer' dedi. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Özdağ'dan Özhaseki'ye eleştiri
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, geçtiğimiz gün özel bir televizyonda yayınlanan canlı yayına telefonla katıldı. Bakan Özhaseki, 9 Kasım tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan “Afet Yasası” nın en tartışmalı başlıklarından birisi olan “her yerin rezerv yapı alanı” ilan edilmesi konusuna dair açıklamalarda bulundu. “Rezerv alan” tartışmalarına değinen Özhaseki,  “Kimsenin malında, mülkünde, toprağında gözümüz yok.”  ifalerini kullandı.

Bakan Özhaseki Kentsel Dönüşüm ve yasa hakkında ağustos ayında bir açıklama yapmış ve “Bugüne kadar ne tür engellerle karşılaşmışsak bunları bertaraf edecek, bir an önce işi hızlandıracak tedbirleri alıp bu yasayı da çıkarmak istiyoruz” demişti. Kentsel dönüşümün tamamlanma hızının sorulmasına ilişkin ise Özhaseki, “5 sene içerisinde tamamlayacağız.” yanıtını vermişti. 

Açıklamasında İstanbul’da dönüşüm öncesinde rezerv konut alanlarını belirlediklerinin de altını çizen Özhaseki, “Bu alanlarda 350 bin konuta kadar yeni, sağlam, güvenilir konutlar yapabileceğiz. Çevrede en riskli olan yapıları, o yaptığımız yeni yerlere taşıyarak belki de depreme hazırlığın ikinci adımını atmış olacağız diye düşünüyorum” diye konuşmuştu. 

Bakanın bu açıklamalarına tepki gecikmedi. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İstanbul’da rezerv alanların belirlendiğini söyleyen Bakan Özhaseki’nin açıklamalarını eleştirdi. Özdağ, vatandaşlara 5 yıl süresince nerede kalacaklarını, yardım yapılıp yapılmayacağını sorarken, TOKİ ile ilgili dikkat çeken ifadelere yer verdi. 

Açıklamasına Özhaseki’nin açıklamalarını hatırlatarak başlayan Özdağ, “Zafer Partisi’nin Rezerv Alan yasasına eleştirilerine Bakan Özhaseki bugün TV’de cevap verdi. Kentsel Dönüşü hakkında ağustos ayında Bakan Özhaseki konuşmuş. İstanbul’da rezerv alanlarını çoktan belirlediklerini, tüm dönüşümü TOKİ’nin yapacağını,  Hatay’ın birinci lig olduğunu ve bu yasayla Kanal İstanbul’u da çözeceklerini açıkça söylemiş. Tüm süreç 5 yıl sürer demiş. Eee şimdi evlerden atıldınız, güvendiniz, bir de üstüne hemencecik yıktılar, kira yardımı da yok. Bir şey yok, hatta o yıkılan evden kira geliriniz varsa ve orda oturmuyorsanız hiçbir kira yardımı almıyorsunuz, sizler 5 yıl ne yapacaksınız, nerede çoluk çocuk uyuyacaksınız?” dedi.

Özdağ, TOKİ hakkında da şikayetler olduğunu söylerken “Teslim tarihi olmayan, yıkılıp yapılmayan, yapılıp tamamen ayıplı olan bir çok bina hakkında vatandaşımız şikayetlerini yazmış. Bir kaç tane aşağıya koydum. Bugün onlara yarın sizlere Türk Halkı! Tek Çözüm Zafer !” diye konuştu.