Özbekistanlılar Kayseri'de ne arıyor?

Özbekistan'dan Kayseri'ye gelen heyet kimlerle görüştü? Kayseri'ye neden geldiler? Hangi alanda inceleme yaptılar? Dikkat çeken ziyaretin perde arkası Kayseri haber bülteninde.

Özbekistanlılar Kayseri'de ne arıyor?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Özbekistan’dan Kayseri’ye gelen heyetin ziyareti dikkat çekti. Heyetin Özbekistan Cumhurbarkanı  Şevket Mirziyoyev tarafından Kayseri’ye gönderildikleri ortaya çıktı. 

Özbekistanlılar Kayseri'de ne arıyor?

Özbekistanlılar, Kayseri’ye gelerek bazı projeleri yakın takibe aldı. “Özbekistan'ın Tarımsal Atılımında Türk Deneyimi: Sulama Projeleri İnceleme Gezisi’ kapsamında kente gelen heyet, buradaki projelerin ülkelerinde uygulanması için inceleme yaptı, bilgi aldı. 
Bir süre önce kente gelen heyetle ilgili yapılan açıklamada, “Dost ve Kardeş Ülke ilişkilerimiz kapsamında,  Özbekistan  Cumhurbaşkanı  Sayın Şevket Mİrziyoyev’in tarım  ve  sulama  alanında özellikle Türkiye tecrübelerinin ülkelerine aktarılması yönünde talimatları doğrultusunda, ülkemizdeki sulama sistemlerinin incelenmesi, öğrenilmesi ve bu konudaki gelişmelerin  yakından takip edilerek Özbekistan'da da uygulanması amacıyla ülkemizde işletmeye açılan ve inşaatı devam eden depolama tesislerine teknik gezi düzenlenmiştir” denildi. 

Özbekistanlılar Kayseri'de ne arıyor?

Yamula çıkarması! Sahada yakın takip

Bu çerçevede,  Kardeş Ülke Özbekistan Devlet Yetkilisi Agrobank Genel Müdürlüğü Su Projeleri Merkezi Direktörü Sayın Muzaffar Hayıtbaev, daha önceki yıllarda DSİ Genel Müdürlüğü görevini yapan Mevlüt Aydın, Danışman Sayın Akif Keskinkılıç, Bölge Müdür Yardımcısı Mustafa Zeki Özdoğru, DSİ 12’nci Bölge Müdürlüğü Şube Müdürleri ve Teknik Heyetle birlikte 2018 yılında işletmeye açılan Yamula Barajı Mansap Cazibe ve Pompaj Sulaması işi kapsamındaki Dadağı bölgesindeki P2 basınçlı sulama sistemi projesi ziyaret ettiler. Özbek, heyet projeyi yakından inceledi.

Özbekistanlılar Kayseri'de ne arıyor?

Bünyan, Sarıoğlan projesini de incelediler

Konuyla ilgili olarak DSİ’den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:Kardeş Ülke Yetkilileri ve misafirlere basınçlı sulama sistemi hakkında detaylı bilgiler aktarıldıktan sonra Yamula Sulama Birliği de ziyaret edilerek, Sulama Birliği tarafından sistemin işletilmesi konusunda bilgi verilerek, yöre çiftçilerinden proje hakkında görüşler alındı. Çiftçilerin konuyla ilgili açıklamalarında; Projenin işletmeye açılmasından sonraki süreçte, kuru tarımdan sulu tarıma geçilmesinin gelir artışı sağladığı, ülkemiz ve yöre halkının artı yönde ekonomik anlamda büyük değişikliklere neden olduğunun yanında memnuniyet ifadeleri dile getirildi. 
Aynı gün öğleden sonra heyet ile birlikte yapımı devam eden Bünyan, Sarıoğlan Sulaması şantiyesi ziyaret edilerek, şantiye toplantı salonunda DSİ Çalışanları ve Firma yetkililerinin Proje hakkında tanıtım ve  sunuları izlendi. Kardeş Ülke Yetkilileri tarafından proje ve kullanılan malzemeler konusundaki soruları detaylı bir şekilde cevaplandıktan sonra araziye çıkılarak misafirlere Bünyan Sarıoğlan Sulaması inşaatındaki imalatlar yerinde tanıtılarak bilgi verildi.

Özbekistanlılar Kayseri'de ne arıyor?