'Oyunuz boşa gidebilir' dedi ve uyardı

Genç seçmenlerden kendilerine en çok yöneltilen sorulara dikkat çeken Ünalmış, barajı geçemeyecek partilere verilecek oylarla ilgili konuştu ve uyardı.

'Oyunuz boşa gidebilir' dedi ve uyardı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili adayı Avukat Niyazi Ünalmış, seçimde oy kullanma süreci ve sonrası ile ilgili özellikle gençlerden kendilerine sorular geldiğini ifade ederek, bu konuda açıklama yaptı. Ünalmış, "Oyunuz boşa gitmesin" diyerek, gençlere seslendi. 

'Oyunuz buşa gidebilir' dedi ve uyardı
Bu konuda bir video hazırlayan ve Cumhurbaşkanlığı ile Milletvekili seçimleriyle ilgili  bilgi veren Ünalmış, "D’Hont Sistemi ve yüzde 7 baraj nedeniyle oylarınızın istemediğiniz bir partiye gitmesini istemiyorsanız dikkat edin. Oyunuzu Cumhuriyet Halk Partisi’ne ve Kemal Kılıçdaroğlu’na verin ilk turda bitirelim…" dedi.

'Oyunuz buşa gidebilir' dedi ve uyardı
Ünalmış gençlerin seçim sistemive oy verme konusunda kendilerine sıkça sorular yönettiğini vurgulayan Ünalmış," Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle, milletvekili seçimlerinin bir arada olup olmayacağı. İkincisi ise seçim baraj sistemi ile ilgili yoğun sorular geliyor. Bazı gençler hem Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle milletvekili seçimlerinin ikinci tura kalacağı gibi bir fikre sahip. Bu yanlış. Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalabilir ama milletvekili seçimleriyle ilgili böyle bir durum söz konusu değil. Milletvekili seçimleri ilk turda bitecek. İkincisi D'Hont sistemi. Burada barajı geçemeyen partilere oy vermeyi düşünüyorsanız bu partilere vereceğiniz oylar AKP'ye ya da MHP'ye yarayabilir. İradeniz sandığa farklı şekilde yansıyabilir. Bu nedenle sandığa giderken dikkatli olmaya, oy vereceğiniz partiyi dikkatlice seçmeniz tavsiye ediyorum. Unutmayın seçim sizin, tercih sizin ama gelecek hepinizin. Lütfen bu uyarılarımızı dikkate alın" diye konuştu. 

'Oyunuz buşa gidebilir' dedi ve uyardı