'Overlokçu' İletişim Başkanlığı'nı harekete geçirdi

Zafer Partisi Kayseri İl Başkanlığı'nın 'overlokçu' paylaşımı Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nı harekete geçirdi. Zafer Partisi İl Başkanlığı'nın Mobil Göç Noktası aracını paylaşmasının ardından CB İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi konuyla ilgili açıklama yapınca Zafer Partisi'nden yanıt geçikmedi. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

'Overlokçu' İletişim Başkanlığı'nı harekete geçirdi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Zafer Partisi Kayseri İl Başkanlığı’nın sosyal medyadan yaptığı esprili paylaşım Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nı harekete geçirdi.

 

Mobil Göç Noktası aracını paylaşan Zafer Partisi Kayseri İl Başkanlığı, mahalle aralarında “Overlokçu geldi hanım” anonsuyla dolaşan seyyar overlokçulara atıfta bulunarak, "Kayseri İl Göç idaresinden sığınmacı ve kaçaklar için muhteşem hizmet: Göç idaresi ayağına geldi" şeklinde paylaşım yapınca Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi harekete geçti. Merkez tarafından sosyal medyadan paylaşım yapılarak, “Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan Mobil Göç Noktası araç görüntüleriyle ilgili, "Kayseri İl Göç idaresinden sığınmacı ve kaçaklar için muhteşem hizmet: Göç idaresi ayağına geldi" iddiası manipülasyondur. Düzensiz göçle mücadele kapsamında yapılan uygulama ve denetimlerde, güvenlik güçleri düzensiz göçmen olduğundan şüphelendikleri kişilerin kimliğini kontrol etmektedir. Kimliğini ibraz edemeyen yabancılar gerekli kontrollerin sağlanması amacıyla, iddiaya konu görüntülerde de yer alan ve Mobil Göç Noktası adı verilen araçlara davet edilmektedir. Bu araçlarda Göç İdaresi Başkanlığı personeli tarafından göç veri tabanı üzerinden biyometrik verilere ilişkin parmak izi sorgulaması yapılmaktadır. Yasal kalış hakkı olmadığı belirlenen yabancılar, geri gönderme merkezlerine gönderilmekte ve sınır dışı işlemlerine ilişkin süreç başlatılmaktadır. Görüntülerde geçen, "5 dakikada kimlik verilir" gibi ifadeler tamamen provokasyon amaçlıdır, itibar etmeyiniz” denildi. 
Merkez tarafından yapılan bu paylaşımın ardından Zafer Partisi Kayseri İl Başkanlığı söz konusu paylaşımı alıntılayarak, “Yahu siz espriden hiç anlamıyorsunuz” mesajını paylaştı.

'Overlokçu' İletişim Başkanlığı'nı harekete geçirdi 
Bir başka kullanıcı ise “Devlet kurumları Türk halkından o kadar uzak ki, herkesçe bilinen “overlokçu” hikayesinin uyarlaması olduğunu aşikar ve apaçıkken “iletişim başkanlığı” manipüle zannetmiş. Türk devletini Türk milletine geri vereceğiz!” paylaşımı ile bir anlamda konuyu özetleyen bir paylaşım yaptı. 

'Overlokçu' İletişim Başkanlığı'nı harekete geçirdi