Otobüsçüler Odası'nda eski ve yeni Başkanlar yarışacak!

Otobüsçüler Odası'nda eski ve yeni Başkanlar yarışacak!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Otobüsçüler Esnaf Odası seçime gidiyor. Şu an için 3 aday kulislerde çalışmalarını sürdürüyor. Adaylığı geçen 3 isim de oda da Başkan olarak görev yapan isimler. Eski Başkanlardan Ali Arslan, Niyazi Uslu ve mevcut Başkan Ahmet Erkan seçim çalışmalarını sürdürürken kulislerde sürpriz bir adayında çıkabileceği konuşuluyor.

 

 

Otobüsçüler Esnaf Odası’nda seçim heyecanı başladı. Başkan adayları kulislerde destek arayışlarını sürdürürken eski başkanların yeniden harekete geçtiği ifade edildi. Odada önceki dönemlerde görev yapan Niyazi Uslu, Ali Arslan gibi isimler yeniden başkan olabilmek için seçime hazırlanıyor. Mevcut Başkan Ahmet Erkan’ın da yeniden aday olduğu belirtildi.

Haber merkezimize konuşan bazı halk otobüsçüleri, yeni dönemde otobüsçü esnafının birçok sorunla karşı karşıya kalacağını belirterek, “Seçilecek yönetim sorunları gündeme getirip, çözüme kavuşturacak bir yapıda olmalıdır. Halk otobüsçüleri yıllardır yerinde sayıyor. Örneğin diğer büyükşehirlerde sıfır araçlar hizmet verirken, Kayseri’de hala eski araçlar çalışıyor. Vatandaşta bize ‘o kadar zam yapıldı, para kazanıyorsunuz ama otobüsleriniz eski, neden yenilemiyorsunuz araçları’ diyerek tepki gösteriyor. Esnaf ekonomik olarak da sıkıntıda. Para kazanamayınca, gelişemiyor. Bu nedenle araçlarını yenileyemiyor ve diğer illerden alınan 2’inci el araçlarla hizmet veriyor. Yakıt konusunda da tek elden yakıt alınıyor. Bu konuda da yeni istasyonlar gerekiyor. Toplu taşıma araçlarında kullanılan yakıtlara yönelik vergi yükünün azaltılmasını istiyoruz. Özellikle sefer saatine yetişmek için kentin çıkmaza giren trafiğinde ralli yapılmak zorunda kalınıyor. Eğer saatinde yetişmezsen cezası var, hal böyle olunca çaresiz kalan şoförler bazen tehlikeli işler yapıyor. Bu konuda da düzenleme ve anlayış bekleniyor. Yani sektörün birçok sorunu var ama ya dillendirilmiyor ya da görülmek istenmiyor. Bir de otobüsleri bir çatı altında toplanması ve araçların önümüzdeki süreçte belediyeye kiralanacağı yönünde bir dedikodu dolanıyor. İşte bu sorunların aydınlatılması ve çözüme kavuşması için yeni dönemde seçilecek yönetime çok iş düşüyor. Sadece koltuğa oturacak değil, esnafın hakkını savunacak yani o koltuğun hakkını verecek bir yönetim olmalı” şeklinde görüş belirtti.

Diğer yandan kulislerde sürpriz bir isminde otobüsçüler oda başkanlığına adaylık için çalışma başlattığı konuşuluyor.

Buna göre odanın olağan genel kurul birinci toplantısı 5 Ocak 2018 ‘de Asude Restaurant’ta saat 10:00’da  yapılacak., 2’nci toplantı da 11 Ocak 2018 Perşembe günü aynı yerde ve saatte yapılacak.