OTOBÜS İÇERİSİNDE KAYSERİ PAZARLIĞI!

OTOBÜS İÇERİSİNDE  KAYSERİ PAZARLIĞI!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Olay Türk TV’de konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Bakanların Kayseri ziyaretini değerlendiren Çolaknayrakdar, Kayseri’nin daha çok pay alabilmesi için çalıştıklarını belirterek, “Cumhurbaşkanımızın Kayseri ziyaretinde yemek programına katılmak için giderken otobüsün içerisinde, Memduh Başkan’la birlikte Bakanla  ivid ivid pazarlık ettik. Bu dönemde Kayseri’nin payının daha fazla olmasını bizler de istiyoruz” dedi.

Belediyeye yatırımları için kaynak konusunda sıkıntı yaşamadıklarını belirten Çolakbayrakdar “Tapularımız çok. Önümüzdeki günlerde bir etap daha satışa çıkacak arsalarımız var. O noktada zenginiz ve bunların iyi satılması lazım. Güncel şartlarda iyi fiyatlara satıyoruz” diye konuştu.  “Kayseri Üniversitesi’nin, Kocasinan bölgesine de kurulmasını isterdik” diyen Çolakbayrakdar, “Gönül isterdi ki, Kayseri Üniversitesi’nin mobilya kentin yan tarafında bir Meslek Yüksek Okulu yapılsaydı. Karar verici burada sadece Kocasinan Belediyesi değil” şeklinde konuştu.

 

 

Kayseri’nin  yeni nesil ilk dijital televizyonu Olay Türk TV’de Sansürsüz programına katılan ve Televizyonun Genel Yayın Yönetmeni Osman Çiftci  ile Gazeteci Cem Atakan’ın sorularını yanıtlayan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kayseri ziyareti ve Bakanlarla yaptıkları görüşmeleri değerlendirdi.

“KULİS FAALİYETLERİ DEVAM EDİYOR”

“Cumhurbaşkanımız ve Bakanlarımız gelince kulis faaliyetleri de devam ediyor”  diyen  Çolakbayrakdar, “Ayak üstü Çevre Şehircilik Bakanlığı ve diğer Bakanlıklarla alakalı, kulis faaliyetlerimize devam ettik. Bunlardan bir tanesi Oruç Reis, Sancaktepe. Çünkü  çok bekledi kentsel dönüşüm çalışmaları. Oruç Reis Mahallesi’nde TOKİ ile yapılacak kentsel dönüşüm çalışmalarının planlamaları son safhasına gelindi. Bundan sonra inşaatlar, imalatlar başlayacak.  Bakanımızla bu konuda ‘hadi bakalım’ dedi. Diğer taraftan arkasından diğer bölgeler gelecek” diye konuştu.

“O PROJE MÜJDE OLDU”

 Keykubat Millet Bahçesi projesini müjde olarak değerlendiren Çolakbayrakdar, “Daha önce bununla ilgili taleplerimiz, beklentilerimiz vardı ama bu iş Kayseri’de gerçekleşti. Keykubat Kent ormanı için de, Millet Bahçesi için de bir bütçe ile destek verecekler. Gelecek bütçe, orayı ciddi manada ayağa kaldıracak. Artık yapılaşma ile ilgili bir şeylerin gün yüzüne çıkacak maiyette bir destek olacak. Cumhurbaşkanımızın  söylemiş olduğu, Felahiye ilçemizin beklemiş olduğu bir Göğdere yolu var ama, bizim bölgemizden geçtiği için, Akin tarafından geçen yol bizi de ilgilendiriyor. Göğdere yolunun Kuşçuya Marina’ya  hızlı trafik akışı sağlayacağı için o bölgeye canlılık kazandıracağını düşünüyorum. En kısa sürede hayata geçirilir” dedi.

“BİYOLOJİK GÖLETİ BEN YURT DIŞINDA GÖRMÜŞTÜM…”

Yaptıkları park ve diğer sosyal alanlarla ilgili de açıklama yapan Çolakbayrakdar, Adliye karşısındaki nilüfer çiçekli biyolojik göleti  örnek göstererek,Bölge adliyesinin karşısındaki, nilüfer çiçeklerinin olduğu bir tesis, yapmış olduğumuz parklar bahçeler, sosyal alanlar keyif alınan makamlar olsun istiyoruz. Parklarımız yaşam alanlarımız, her yaşa hitap eden alanlar yapıyoruz. Mümkün olduğunca içerisindeki  oyun alanları, enerjilerini harcayacakları, fiziki gelişimlerini sağlayacakları, oyun gruplarını tercih ediyoruz.  Buraların projelendirilmesinden uygulanmasındaki  tüm aşamalar kendi ekiplerimize ait. Bu projeler Kocasinan Belediyesi’nin, mimarlarına ait. Biyolojik göleti  ben yurt dışında görmüştüm.  Birazda bu işleri ben yaptım oldu değil, deneyerek hayata geçirince daha verimli oluyor. Bundan sonrasında bu göletin daha büyüğünü yapabiliriz. Buradan öğrendiklerimiz de var. Hayırseverlerimize de desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

“KAYSERİ’NİN HAK ETTİĞİ PAYI ALMASINI İSTERİZ”

Kayseri’nin hak ettiği payı alabilmesi için Bakanlarla pazarlık ettiklerini de dile getiren Çolakbayrakdar, “Cumhurbaşkanımızın Kayseri ziyaretinde yemek programına katılmak için giderken otobüsün içerisinde, Memduh Başkan’la birlikte Bakanla  ivid ivid pazarlık ettik. Kayseri elimizden geldiğince pay alması gerekiyor. O gayret ve çabanın içerisindeyiz. Bu dönemde de bu payın daha fazla olmasını kamuoyu gibi bizler de istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

“ÜNİVERSİTE  OLSUN İSTERDİK”

“Kayseri Üniversitesi’nin, Kocasinan bölgesine de kurulmasını isterdik” diyen Çolakbayrakdar, “Gönül isterdi ki, Kayseri Üniversitesi’nin mobilya kentin yan tarafında bir Meslek Yüksek Okulu yapılsa idi. Üniversite, Sanayi işbirliği ile hızlı bir şekilde hayata geçilmesi için güzel bir proje olurdu. Karar verici burada sadece Kocasinan Belediyesi değil. Bütün karar vericilerin içerisinde olduğu kişilerin üniversiteyi büyütmek için, büyük arazilerin olması gerekiyor. Bundan dolayı da Kayseri Üniversitesi o tarafa gitti” dedi.

KOCASİNAN OLARAK TAPULARIMIZ ÇOK, ZENGİNİZ”

Belediyeye kaynak konusunda sıkıntının olmadığını ifade eden Çolakbayrakdar,  şu ifadeleri kullandı,Tapularımız çok. Önümüzdeki günlerde bir etap daha satışa çıkacak arsalarımız var” ifadelerini kullandı. Çolakbayradar, Nekadar çok arsa satarsak, ne kadar hizmetlerden gelir elde edersek o kadar iyi olur. Genel bütçeden gelen gelirler bizim rutin işlerimizde kullandığımız paldır. Bu tarafta üretmiş olduğumuz arsaların satışı da daha çok yatırımı oluşturan kısım. Bu nokta da Kocasinan Belediyesi olarak gayet dosyamız geniş. Tapularımız çok. Önümüzdeki günlerde bir etap daha satışa çıkacak arsalarımız var. İmar tarafı ile ilgili arsalarımız var. O noktada zenginiz ve bunların iyi satılması lazım. Güncel şartlarda iyi fiyatlara satıyoruz. Bunun daha iyi şartlarda olmasını ister miyim? İsterim. Çünkü projeleri biran önce hayata geçirip, yapabilmek için genel ekonomi ile birebir ilintili. İstediğimiz noktadan geride değiliz.”

“OTİZİMLİ ÇOCUKLAR İÇİN BİR SPOR MERKEZİ YAPACAĞIZ”

2020’deki en büyük yatırımı Otizimli çocuklar için bir spor merkezi yapmak olacağını anlatan Çolakbayrakdar, “Projelerimiz içerisinde, o projeyi çözüp faaliyete geçirebilirsek, manevi olarak da en önemli projemiz olacak” dedi. Haber. Hüseyin GÖKTAŞ