OSB'de Vekiller de yarıştı!

OSB'de Vekiller de yarıştı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nde beklenen genel kurul yapıldı. Kazanan mevcut Başkan Tahir Nursaçan oldu ve 3’üncü kez Başkan seçildi. 697 üyenin oy kullandığı Genel Kurulda Tahir Nursaçan 379, rakibi Ahmet Hilmi Kürtüncü ise 308 oy aldı. Genel Kurul aynı zamanda AK Parti Milletvekili Mustafa Elitaş ile MHP Milletvekili Baki Ersoy’un düellosuna da sahne oldu. İki vekil genel kurul salonunu terk etmezken, bu durum “OSB’de adaylar kadar vekillerde yarıştı. Ersoy 1, Elitaş 0” yorumlarını da beraberinde getirdi.

OSB Başkanı Tahir  Nursaçan’ın, genel kurulda yaptığı“Teşekkür fakirleri var” açıklamasının ardından kürsüye çıkan Elitaş, kendisinin de OSB için çok çalıştığını belirterek, “Daha önceleri ve sonrasında Bakanlığım döneminde çok destek verdim. Onlar içinde Başkanın iltifat etmesi gerekirdi” ifadelerini kullandı.

 

 

 

Diğer yandan sonuçların netleşmesinin ardından salonda Mehter Marşı çalmaya başladı. “Dik dur eğilme, OSB seninle” sloganları ile alkışlanan Nursaçan, “Ümit ediyorum ki Cumhurbaşkanımızda bu sonuçtan memnun kalacaktır.” diye konuştu. MHP Milletvekili Baki Ersoy’a da teşekkür eden Nursaçan, “Milletin vekili nasıl olurmuş gösterdi. Burada tarih yazdı” diye konuştu. Nursaçan’ın “OSB’ye demokrasiyi biz getirdik. Sandık bizimle geldi” sözlerini de sık sık kullanması akılda kalan bir diğer ayrıntı oldu. MHP Milletvekili Ersoy’da Nursaçan’ı seçim sonuçlarının netleştiği ana kadar yalnız bırakmadı. Ersoy, sonuçların ardından ise dikkat çeken ifadeler kullanarak, “Siz kalbinizi bozmazsanız , Allah rızası için, bu şehir için hizmet ederseniz, bütün güçler de birleşse Cenabı Allah önünüzü açar” dedi.

 

 

 

 

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nin genel kurulu Flamingo Deluxe’de yapıldı.  17. Olağan Genel Kurulun Divan Başkanı iki adayın da ortak teklifi ile İş insanı Yılmaz Büyüknalbant oldu. Büyüknalbant, salonda zaman zaman gerilen ortamı yumuşatmak için büyük çaba harcadı. Birleştirici, sakinleştirici performansı ile tam not aldı.

 

ELİTAŞ VE NURSAÇAN KARŞI KARŞIYA GELDİ

 

Genel Kurulda en dikkat çeken anlardan biri de Nursaçan ile Elitaş’ın karşı karşıya geldiği an oldu.

Kürsüde konuşmasını yapan Nursaçan, yaptıkları hizmetlere karşı teşekkür etmeyenlere sitem etti. “12 yılda yapılmayanları 4 yılda yaptık” diyen Nursaçan, “4 yılda yapılanları göremeyenler neden teşekkür etmiyor? Bunlar teşekkür fakiri. Art niyetliler dedikodu yapmaktan öteye gidemiyor. Kayseri OSB kimsenin zıplama tahtası değildir. Sanayicilerden başka hiç kimseden icazet almadık, İşlerimizi ahbap çavuş ilişkisi ile yönetmedik. Fason ortaklık dönemi geçmiştir. Bizle beraber sandık geldi. Önceden parmakla seçim yapılıyordu. Demokrasi ve milli irade hakim oldu. Yeni adayların ortaya çıkması bizim adaylığımızla mümkün olmuştur. Bunun yanında biz, sanayicilerin dışında kimsenin emirlerine ihtiyaç duymadık" dedi.

 

“KARŞINDAKİ ADAY TEYZEMİN OĞLU, SENDE HOCAMIN OĞLUSUN"

 

Genel Kurulda Nursaçan’ın bu yönde yaptığı konuşmanın sonrasında AK Parti Milletvekili Mustafa Elitaş, bu kez “sanayici kimliği” ile söz istedi. Elitaş, “Daha öncesinde ve sonra Bakanlığım döneminde çok destek verdim. Onlar içinde Başkanın iltifat etmesi gerekirdi. Karşındaki aday teyzemin oğlu sende hocamın oğlusun. Kim seçilirse seçilsin ondan yana olurum, sanayicinin yanında olurum. Ben emlak vergisi ile ilgili de yaşanan sıkıntıyı çözmek için gayret gösterdim ve yaptık." ifadelerini kullandı.

SALONDA SEÇİM SONRASI MEHTER MARŞI ÇALDI

Tansiyonun yükseldiği genel kurulda daha sonra oy kullanma işlemi başladı. Gecenin geç saatlerine kadar süren oy kullanma işlemi sonrasında sayım yapıldı ve sonuç belli oldu. Yapılan sayımın ardından

697 üyenin oy kullandığı Genel Kurulda Tahir Nursaçan 379, Ahmet Hilmi Kürtüncü ise 308 oy aldı.

Seçim sonuçlarının ardından salonda Mehter Marşı çalmaya başladı ve “Dik dur eğilme OSB seninle” sloganları yükseldi. Nursaçan ve MHP Milletvekili Ersoy, daha sonra kalabalığa seslendi.

 

NURSAÇAN’DAN, ERSOY’A ÖVGÜ: MİLLETİN VEKİLİ NASIL OLURMUŞ…

3’üncü kez Başkan seçilen ve “Daha yapacağımız çok hizmetler var. Sanayicimize teşekkür ediyoruz.” diyen Nursaçan, MHP Milletvekili Baki Ersoy’a teşekkür etti. Nursaçan, “Bir kez daha tarih yazdınız. Sayın  milletvekilime de teşekkür ediyorum. Milletin vekili nasıl olurmuş, gösterdi ve tarih yazdı burada. Allah ondan razı olsun. Bugün tarafsızlığını gösterdi, hizmeti takdirle yad etti. Bunun yanında OSB’ye sandık bizimle geldi. Şimdi herkes aday olabiliyor. Seçim yapıldı ve Kayseri kazansı, sanayici kazandı. İnşallah hizmetlerimizi taçlandıracağız.” şeklinde konuştu.

 

“CUMHURBAŞKANIMIZ DA BU SONUÇTAN MEMNUN KALACAKTIR”

 

Nursaçan, konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı da 31 Mart seçimleri sonrasında OSB’ye davet edeceklerini anlatarak, “Ümit ediyorum ki, Cumhurbaşkanımız da bu sonuçtan memnun kalacaktır. Seçim sonrası kendisine davetimizi yaptık, inşallah gelecek ve OSB’de ağırlayacağız, kendisini sanayicimizle buluşturacağız. Sandık neticesine hepimiz saygı duyacağız. 1300 sanayicimiz ile birlikte bundan sonrada bir arada olacağız. Divan Başkanımıza ve heyetine de teşekkür ediyorum. Gerçekten adil ve şeffaf bir yönetim sergilediler, birliği sağladılar.” dedi.

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy da seçim sonuçları netleşene kadar salondan ayrılmadı. Seçim sonrası Nursaçan ile birlikte objektiflere poz veren Ersoy, Nursaçan’ı tebrik etti.

“TAHİR BAŞKAN EMREDECEK, BİZ DE MECLİS’TE GEREĞİ NEYSE YAPACAĞIZ. BÜTÜN GÜÇLER DE BİRLEŞSE…”

 

“Biz çalışandan yanayız, üretenden yanayız” diyen Ersoy,  şunları söyledi, “Bugün burada yine bir kış ayında yine Allah nasip etti 3’üncü kez Tahir Başkanın yanında olmayı. Ben şunu net şekilde ifade etmek istiyorum,  ayrımcılığa yer vermeden, Kayseri için, sanayicimiz için Tahir Başkan emredecek, biz de Meclis’te gereği neyse yapacağız.  Bizler çalışandan yanayız. Kayseri’yi bir adım kim öne götürür ondan yanayız. Bizler büyük Türk Milletinden ve büyük Türk devletinden tarafız. Millete ve Kayserimize, sanayicimize liyakat ve sadakat noktasında hiçbir sıkıntısı olmayan Tahir Nursaçan’ı tebrik ediyor ve diyorum ki; Biz siyasiler olarak Tahir başkanın  Kayseri’de, Ankara’da ne talimatı varsa, üzerimize alırız Bakanlık Bakanlık gezeriz. Önemli olan bizim için Kayserimizin kazanmasıdır.  Bugün Tahir başkan olur yarın bir başkası olur. Kayseri’nin, sanayicinin arkasında, yanında dimdik duracağımızı belirtiyorum. Siz kalbinizi bozmazsanız , Allah rızası için, bu şehir için hizmet ederseniz bütün güçler de birleşe Cenabı Allah önünüzü açar. Allah Tahir başlanın sanayicinin Kayserimizin, yolunu bahtını açık etsin, Başkanın,  sanayicinin önünü açsın.” Haber: Cafer ZENGİN