OSB'de dikkat çeken düşüş!

Son günlerde enerji kısıtlaması ve kesintilerle gündeme gelen OSB'lerde bu konuda tedirginlik sürerken, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nde üretim yapan firmaların elektrik tüketimindeki düşüş oranı rakamlara da yansıdı.

OSB'de dikkat çeken düşüş!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nde elektrik tüketiminde dikkat çeken düşüş. Son günlerde enerji kısıtlaması ve kesintilerle gündeme gelen OSB’lerde bu konuda tedirginlik sürerken, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nde üretim yapan firmaların elektrik tüketimindeki düşüş oranı rakamlara da yansıdı.

HaberYÜZDE 13.2 AZALDI
2022 Ocak ayı elektrik tüketimi, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4.7 azaldı. 
Diğer yandan 2022 Ocak ayı elektrik tüketimi bir önceki aya göre ise yüzde 13.2 oranında azalarak, 105. 733.439 KWH oldu.  
SON 6 AYIN EN DÜŞÜK TÜKETİMİ…
Son 6 ayın tablosuna bakıldığında ise Ocak ayında ortaya çıkan sonuç düşündürdü. Buna göre, Ocak ayı elektrik tüketimi son 6 ayın en düşük tüketimi oldu. Bu durum düşündürücü tabloyu gözler önüne sererken, önümüzdeki yıl  5 milyar dolar ihracat hedefinde bir aksamanın yaşanıp yaşanmayacağı merak konusu oldu. Zor şartlarda üretim yapan sanayicilerin, özellikle enerji kısıntıları konusunda tedirgin oldukları ifade edilirken, son kesintilerin sanayi üretimine büyük zarar verdiği dillendiriliyor. 

Haber