OSB'de beklenen Başkanlık seçiminde neler yaşadı? Divan Başkanı kim seçildi?

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nde sonucu merakla beklenen Başkanlık seçiminde dikkat çeken gelişmeler. Seçimli genel kurulda kaç sanayici sandık başına gitti? İşte genel kurulda yaşananlar...

OSB'de beklenen Başkanlık seçiminde neler yaşadı? Divan Başkanı kim seçildi?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

OSB'deki fuar alanında gerçekleştirilen seçimde Divan heyeti için iki liste yarıştı. Seçimli genel kurulda başkan gündem maddesi olmadığı için direk seçimlere geçildi. Genel kurulda Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Kamil Akçadırcı, 916 üyenin yer aldığı OSB'de salonda 520 katılımcının olduğunu ifade ederek, seçim için gerekli çoğunluğun sağlandığını söyledi. Diğer yandan seçimin başlamasıyla birlikte katılımcı sayısının daha sonra 611 rakamına ulaştığı da ifade edildi. 

Mehmet Yalçın ve ekibi Ali Baktır ismini önerirken, Tahir Nursaçan ekibi ise Yusuf Turan ismini Divan Başkanlığına önerdi. Daha sonra oylamaya sunuldu. Divan Başkanlığı için Mehmet Yalçın ve ekibinin teklif ettiği Ali Bakır 293 oy, Tahir Nursaçan ve ekibinin önerdiği Yusuf Turan ise 121 oyu aldı. Böylece Ali Baktır Divan Başkanı oldu. Kayseri OSB seçimini Olay Türk canlı yayınında izlemek için TIKLAYIN

Seçimli genel kurulda öncelikle aday olan isimler salondakilere tanıtıldı. İlk olarak Mehmet Yalçın ve ekibi ardından da Tahir Nursaçan ve ekibi katılımcıları selamladı.

Kayseri OSB seçimini Olay Türk canlı yayınında izlemek için TIKLAYIN

BEN DE TEK BAŞIMA ADAYIM" DEDİ VE KÜRSÜYE ÇIKTI! GENEL KURULLARIN VAZGEÇİLMEZİ BAKİ SOMYÜREK YİNE SAHNEDE...
Genel kurulda dikkat çeken bir an daha yaşandı. Bu sırada iş insanı Baki Somyürek de Divan'a "tek başıma aday" olduğunu belirterek, kalabalığı selamladı. Divan Başkanı Bakyır, Somyürek adını da aday olduğunu salonda anons etti.

AKÇADIRCI'DAN NURSAÇAN AÇIKLAMASI! TURANAĞA ŞERH KOYDUK
Genel kurulda Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Kamil Akçadırcı, daha sonra söz alarak, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğüne gönderdiği, Nursaçan'ın adaylığı konusundaki “Mahkeme kararı çerçevesinde; Kayseri OSB yönetim kurulunda yer alan Tahir Nursaçan'ın hakkında alınan kovuşturma sonuna kadar görevden uzaklaştırılması yönündeki karar nedeni ile göreve gelemeyeceği için OSB organ üyeliğine aday olması uygun görülmemektedir" şeklindeki resmi Bakanlık yazısını okudu. Akçadırcı, bu nedenle tutanağa bu konuda şerh koyduklarını söyledi.

DİVAN BAŞKANINDAN NURSAÇAN AÇIKLAMASI
Divan Başkanı Ali Baktır da, Bakanlığın şerh koyma hakkının olduğunu ancak Divan olarak Nursaçan'ın aday olabileceği yönünde karar verdiklerini açıkladı.

Kayseri OSB seçimini Olay Türk canlı yayınında izlemek için TIKLAYIN