Orası bayramda dolup taştı

Vatandaşlar bayramın tadını Kayseri'de çıkardı. Peki Kayseri'nin hangi güzellikleri yoğun talep gördü? Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Orası bayramda dolup taştı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

9 günlük Ramazan Bayramı tatilini fırsat bilen vatandaşlar adeta kendilerini doğanın kollarına bıraktı. Aile ziyaretleri yapıldıktan sonra güzel havayı fırsat bilen Kayserililer bol bol gezdi. Bahar mevsimiyle doğanın coşkusu içleri sararken Kayseri’de birçok çok nokta ziyaretçi akınına uğradı. 

Orası bayramda dolup taştı

Tarihi ve doğası ile ön plan çıkan Kayseri’de ise ‘Şelaleler Diyarı’ olarak adlandırılan Yahyalı ilçesine bir akın vardı. Yahyalı ilçesinde bulunan Kapuzbaşı Şelaleleri ise adeta göz doldurdu. Yollarında iyileştirme yapıldıktan sonra daha çok talep gören şelale yine meraklılarının adresi oldu. Çok sayıda vatandaş şehrin stresinden uzaklaşıp nefes almak için orayı tercih etti. 

Orası bayramda dolup taştı

Ziyaretçi akınına uğrayan Kapuzbaşı Şelalelerine ilişkin kareler paylaşan Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, şelalenin doğaseverlerin ilgi odağı olduğunu söyledi. Başkan Büyükkılıç, “Eşsiz doğa harikası Kapuzbaşı Şelalelerimiz ziyaretçi akınına uğruyor. Büyükşehir Belediyemiz ve Valiliğimiz işbirliğinde gerçekleştirdiğimiz ulaşım ve turizm geliştirme çalışmaları sonucunda Kapuzbaşı Şelalelerimiz, doğaseverlerin ilgi odağı haline geldi. 

Orası bayramda dolup taştı

Sıcak asfalt konforuyla buluşturduğumuz yollar ve artan ulaşım kolaylıklarıyla Yahyalı ilçemizde doğanın en güzel köşelerinden biri olan Kapuzbaşı Takım Şelalelerimize artık daha rahat ve hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz.” ifadelerini kullandı. 

Orası bayramda dolup taştı

Kapuzbaşı Şelaleleri hakkında

Kapuzbaşı Şelaleleri, Türkiye’nin debisi en yüksek şelalesi ünvanını taşıyor. Yahyalı ilçesinde bulunan şelale, 5 tane büyük 2 tae küçük olmak üzere yan yana dizili halde bulunuyor. Yıl boyunca gür akan suyuyla Türkiye’nin en büyük şelaleleri arasında yer alan Kapuzbaşı, doğanın Kayseri’ye armağan ettiği eşsiz güzelliklerden birisi.

Orası bayramda dolup taştı

Bembeyaz akan Kapuzbaşı Şelaleleri, etrafında piknik alanlarıyla, suyun huzur veren dinlendirici sesi eşliğinde güzel bir gün geçirmek için harika bir ortam yaratıyor. Kayseri’deki en popüler treking parkuru üzerindeki şelaleler benzersiz manzaralar eşliğinde bir yürüyüş deneyimi de sunuyor. 
 

Orası bayramda dolup taştı