Operasyonla uyandık!

İçişleri Bakan Ali Yerlikaya yeni bir operasyon haberini duyurdu. 81 ilde eş zamanlı olarak yapılan operasyonda 220 kişiye işlem yapıldı. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Operasyonla uyandık!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın göreve başlamasının ardından suç örgütlerine yönelik operasyonlar hız kesmeden devam ediyor. Bakan Yerlikaya, 81 ilde kaçak/sahte alkollü içki ticaretinin engellenmesine yönelik 'Çengel-5' operasyonlarında 220 şahsa adli işlem yapıldığını duyurdu. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Yerlikaya, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Kaçak/Sahte Alkollü İçki Ticaretinin engellenmesine yönelik  81  İlde eş zamanlı olarak düzenlenen ‘ÇENGEL-5’ Operasyonlarında  220 şahsa adli işlem yapıldı 187 ton  Kaçak/Sahte Alkol ile Etil Alkole el kondu 35 Milyon TL'lik Vergi Kaybı Engellendi.
 Vatandaşımızın Can Güvenliği Ve Sağlığı İçin Alkol Kaçakçılarına Ve Sahte Alkol Üretimi Yapanlara Karşı Operasyonlarımız Artarak Devam Edecek Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığımız Koordinesinde; İl Emniyet Müdürlükleri Kaçakçılık Suçları Mücadele Şube Müdürlükleri, Antalya İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Gelir İdaresi Başkanlığının sunumuyla İlde vatandaşların can güvenliği ve kesintileri olan tehdidin aynı zamanda büyük miktarda vergi kesilmesine neden olan yasa kesilmesi sona erdirilmesi amacıyla ‘Çengel-5’ Operasyonları düzenlendi. 
Operasyonlarda; 15.000 litre etil alkol,               
188.000 litre kaçak/sahte alkollü içkiye,  
6.100 şişe kaçak/sahte şişeye,  
1.300 adet boş şişe ve 7.700 adet bandrol,  2.100 adet alkol aroması ve 8.700 adet etiket el konuldu.  12 adet kaçak kaçakçılık imalathanesi deşifre edildi.  Operasyona Gelir İdaresi Başkanlığı taşra birimlerine de katıldı. Gelir İdaresi Başkanlığı ile yapılan ortak değerlendirmede  35  Milyon TL'lik vergi kaybının önüne geçildi. Operasyonu gerçekleştiren Polislerimizi ve Gelir İdaresi Başkanlığımız çalışanlarını tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Kaçakçıların ve sahteciliğe bulaşanların enselerindeyiz. Bunlara göz açtırmayacağız.