Onno Medical Tek Kullanımlık Tıbbi Ürünleriyle Öne Çıkıyor

Tek kullanımlık tıbbi ürünler, sağlık sektöründe geçici olarak kullanılan ve çeşitlilik gösteren malzemeler olarak nitelendirilmekte.

Onno Medical Tek Kullanımlık Tıbbi Ürünleriyle Öne Çıkıyor
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Globalleşen dünyada sağlık ihtiyaçları gün geçtikçe artarken bu yönde yapılan yatırımlar da hız kazanmaya devam ediyor. Özellikle hijyen açısından önemli olan tek kullanımlık tıbbi ürünlere olan ihtiyaç devamlı olarak artarken Onno Medical, bu bağlamda sektörün taleplerini karşılıyor. Birbirinden ünlü medikal markaların ürünlerini güvenli bir şekilde tüketicilerine ulaştırarak sağlık sektörünün başarılı isimlerinden biri olarak faaliyetlerini sürdürüyor.

Tek kullanımlık tıbbi ürünler, sağlık sektöründe geçici olarak kullanılan ve çeşitlilik gösteren malzemeler olarak nitelendirilmekte. Sağlık sektörünün önemli bir tamamlayıcısı olarak kabul edilen tıbbi ürünlerde doğal olarak belirli koşullar aranıyor. Öte yandan dünya nüfusunun hızla artış göstermesi, sağlık sektörüne olan ihtiyacı artırırken tıbbi ürün kullanımı da aynı hızla artıyor. Bu bağlamda artan taleplerin karşılanması adına birçok firma hizmet vermeye devam ediyor. Şırınga, eldiven, önlük, bandaj ve iğne gibi kategorilerde üretim yapan firmalar, bu ürünleri dünya pazarına sunuyor. Bu ürünlerin üretilmesindeki temel gerekçe ise olası enfeksiyonlara karşı önlem almak olarak bilinmekte. Çünkü medikal ürünlerin birden fazla kez kullanımı gibi durumlar, hastalıkların kısa sürede yayılmasının önünü açarak sağlık sorunlarını da beraberinde getiriyor. Yani tek kullanımlık cihaz ve ürünlerin tercih edilmesindeki sebep düşük maliyet olarak görünse de işin altında yatan önemli husus, sağlık problemlerini kontrol altında tutmak olarak biliniyor.

Sağlık sektöründe tek seferlik olarak kullanılan bu ürünler, ağırlıklı olarak plastik maddelerden imal edilmekte. Şırınga gibi basıncın ön planda olduğu ürünlerde polikarbonat tercih edilse de bazılarında PVC de kullanılabiliyor. Bazı ürünlerde esnek yapıya ihtiyaç duyulduğu için bu ihtiyacı karşılayan en uygun madde PVC olarak biliniyor. Buna karşılık olarak yeniden kullanılabilen medikal ürünler genellikle çelik veya seramik gibi maddelerden üretilmekte. Bu da beraberinde doğal olarak yüksek maliyeti getiriyor. Düşük maliyetli olması ve aynı zamanda hastalık riskini minimize etmesiyle beraber tek kullanımlık tıbbi ürünler, sağlık sektöründe öncü olmaya devam ediyor.

Dünyaca Ünlü Boston Scientific Ürünleri Onno Medical’de!

Forbes tarafından yapılan araştırmalar sonucunda dünyanın en yaratıcı 100 şirketinden biri olarak seçilen Boston Scientific, sağlık sektörünün öncü şirketlerinden biri konumundadır. Temelleri 1969 yılında atılan şirket, günümüzde dünya çapında 25 bini aşkın çalışanıyla hizmet vermeyi sürdürüyor. Onno Medical ise Boston Scientific’e ait medikal ürünleri tüketicilere en güvenli şekilde sunmayı amaçlıyor. Özellikle kardiyoloji, endoskopi, üroloji ve kadın sağlığı alanında medikal çözümler sunan şirket, tek kullanımlık tıbbi ürünleriyle de tercih sebebi oluyor. Toplamda 13 binden fazla ürün portföyü bulunan Boston Scientific’e, Onno Medical güvencesiyle artık kolay ve güvenli bir şekilde ulaşılabilmekte.

Boston Scientific tarafından üretilen ve tek kullanımlık tıbbi ürünler arasında öne çıkan bronkoskop, özel tasarımıyla dikkat çekiyor. Yatak başı üniteleri için optimize edilen ürün, aspirasyon özelliklerine sahiptir. Son derece steril olması sebebiyle sıkça tercih edilen ürün, gönül rahatlığıyla kolay bir kullanım sunuyor. Bunun yanı sıra Boston Scientific markasına ait tek kullanımlık duodenoskop gibi alternatifler de ürün yelpazesi arasında yer alıyor.

Sağlıkta Neden Tek Kullanımlık Ürünler Tercih Edilmeli?

Sağlık sektöründe kullanılan cihaz ve ürünlerin mutlaka hijyen açısından güvenilir olmaları gerekmekte. Bu bağlamda sektörde yeniden kullanılabilen çok sayıda ürün çeşitliliği de bulunuyor. Ancak bu ürünler genellikle pahalı olmaları ve aynı zamanda temizleme sürecinde ek bir iş gücüne ihtiyaç duymaları nedeniyle daha az tercih ediliyor. Tek kullanımlık ürünlerde ise bu durum daha farklı. Birçok avantajı bünyesinde bulunduran bu ürünler, tıp endüstri açısından büyük bir öneme sahiptir. Hastanın vücuduyla temas eden ürünlerin sterilize edilme sürecini ortadan kaldıran bu ürünler sayesinde doktor veya hemşireler işlemleri daha kısa sürede yapabiliyor.

Her işlem öncesinde yeni paketinden açılan ürünler, hastaların da ilgili sağlık kurumlarına olan güvenini artırıyor. Düşük maliyetli olmaları sebebiyle de tercih sebebi olan bu medikal ürünler, oldukça geniş bir yelpazeye sahip durumda. Dikiş takımlarından el aletlerine kadar birbirinden farklı ürün skalasının bulunduğu sağlık sektörü bu bağlamda ihtiyacın neredeyse hiç azalmadığı alanlardan biri konumunda. Tek kullanımlık ürünler, aslında dışarıdan bakıldığında pahalı olarak görülebilir. Ancak uzun süreli kullanımlarda maliyet açısından mutlak bir uygunluk sunan bu ürünlerde kullanım sonrası maliyet durumu da bulunmamakta. Aynı zamanda her hastaya özel tek bir ürün kullanıldığı için herhangi bir hastalık bulaşma riski de taşımayan ürünler, enfeksiyon gibi durumların da önüne geçmekte.

Onno Medical Geniş Ürün Portföyüyle Hizmetinizde!

İstanbul merkezli bir medikal firması olan Onno Medical, tıbbi cihazlar kapsamında global olarak hizmet vermeye devam ediyor. 2007 yılından bu yana hizmet veren Onno Medical, toplamda 600’den fazla tedarikçisiyle birlikte güvenilir bir hizmet anlayışı sunuyor. Gambro başta olmak üzere uluslararası anlamda ünlü üreticilerin son derece kaliteli ürünlerini müşterilerine sunmaktan mutluluk duyan Onno Medical’e resmî web sitesi üzerinden ulaşılabiliyor. Onno Medical, tek kullanımlık medikal ürün veya cihazlar ile ilgili her türlü soru veya ihtiyaçta bir telefon kadar uzağınızda olmayı sürdürüyor.