Olgunharputlu, Ticaret Odası adaylığındna çekildi

Olgunharputlu, Ticaret Odası adaylığındna çekildi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

 MÜSİAD Başkanı Nedim Olgunharputlu,  Kayseri Ticaret Odası (KTO) adaylığından çekildi. Olgunharputlu, “Seçimlerin hiçbir noktasında yokuz” dedi.

 KTO’nun seçimlerinde 4'üncü aday olarak çıkan MÜSİAD Şube Başkanı Nedim Olgunharputlu, adaylıktan çekildiğini açıkladı. Geçtiğimiz hafta düzenlediği basın toplantısıyla aday olduklarını açıklayan Olgunharputlu, “ Adaylığımız ile ilgili ilk yorumlarda net bir şekilde destek gördük. Sivil toplum kuruşları ile istişare yaptık. Bu seçimlerde Kayseri Ekonomi Platformu algıyı çok iyi uyandırdığını gördük. Bazı yorumlarda ve siyasi görüşlerde ve yorumlarda bölünmüşlük görüntüsü oluştu. Kayseri Ekonomi Platformu olarak bu seçimde çekiliyoruz. Hiçbir noktasında da yer almayacağız. Meclise girmek isteyen arkadaşlarımız ister bağımız bir şekilde ya da diğer adayların listesine girebilirler” diye konuştu.

DİĞER ADAYLARI ELEŞTİRMİŞTİ

 Olgunharputlu, adaylık açıklamasında mevcut adayları da eleştirmişti. Olgunharputlu, "Son dönemde siyasi konjonktürde sıkça dile getirilen metal yorgunluğu kavramının yeni dönem oda seçimlerinde asla etkili olmasını istemiyor, seçime girecek başkan adaylarının ister metal ister mental olsun herhangi bir yorgunluktan etkilenmemiş, şehrimizi 2023 yılı ve ötesi hedeflerine götürebilecek fizik ve zihni bir vizyona sahip olmalarının bir gereklilik olduğunu düşünüyoruz. Özellikle şehrimizin siyasi yapısının seçim sürecindeki nötr durumda kalmalarını takdir ediyor, adayların bu durumu kendi lehlerine yönelikmiş gibi beyan etme söylemlerini seçim sürecinin siyasallaşması tehlikesi olarak görüyoruz" ifadelerini kullanmıştı.