'Nas gitti, faiz geldi, olan vatandaşa oldu'

Merkez Bankası 27 ay sonra ilk kez faiz artırımına gitti. Yeni Başkan Hafize Gaye Erkan'la ilk toplantısını yapan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizini 6,5 baz puan artırarak yüzde 15'e çıkardı. Konuya ilişkin değerlendirme yapan İyi Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, neler söyledi? Detaylar Kayseri Olay haber merkezince hazırladığımız haber bülteninde.

'Nas gitti, faiz geldi, olan vatandaşa oldu'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, Hafize Gaye Erkan başkanlığında ilk kez toplandı. Kurul, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 8,5'ten yüzde 15 düzeyine yükseltilmesine karar verdi. Böylelikle Merkez Bankası 27 ay sonra ilk kez faiz artırmış oldu. Merkez Bankası, faizde yukarı yönlü adım atarak indirim sürecini sonlandırdı. Merkez, bundan önceki en yüksek politika faizi artışını Mayıs 2018'de 8,5 puanla yapmıştı.
Merkez Bankası tarafından yapılan bu artış kimileri tarafından olumlu karşılanırken kimileri tarafından ise eleştirildi. 

‘NAS GİTTİ, FAİZ GELDİ’
İyi Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş da eleştirilerini sosyal medya hesabından ifade etti. “Olan vatandaşa oldu” diyen Ataş, sözlerini şöyle sürdürdü; “Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faizi %15'e yükseltti. Cumhurbaşkanı faiz koruması uyarıları, ben “Ekonomistim” diyerek dikkate alınmadı. Yeri geldi “Nas var, sana bana ne oluyor” dedi, edindiğini okudu ve ekonomiyi yıkıma sürükledi. Bugün ise Nas gitti, Faiz geldi. Bu süreçte olan vatandaşa oldu. Verilen yanlış kararların törenlerini vatandaş çekti, çekmeye de devam edecek.”