Okullarda etkinlik haftası başladı

Bu yıl ilk kez yapılacak olan yarı yıl tatil öncesi 4 gün sürecek olan etkinlik haftası bugün başladı. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırlanan Kayseri haber bültenimizde...

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Okullarda etkinlik haftası başladı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Bu yıl ilk kez yapılacak olan yarı yıl tatil öncesi 4 gün sürecek olan etkinlik haftası bugün başladı. Milli Eğitim Bakanlığı dönem biterken öğrencilerin keyifli ve öğretici bir hafta geçirmelerini amaçlayarak faaliyet raporu yayınladı. Öğrenciler görsel sanat, bilim ve spor saati, hitabet oyunları, bilgi yarışması ve kelime oyunları, yetenek paylaşım saati, kermes, sosyal sorumluluk ve kitap okuma saati, komedi saati, tecrübe paylaşım saati, gezi günü, oyun saati, en sevdiğini paylaş, dönem saati gösterileri gibi faaliyetler yapacaklar.

Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğünün sosyal medya hesabında paylaştığı bilgiye göre 15-18 Ocak'ta yarıyıl tatilinden önceki son haftada öğrencilerin eğlenerek öğrenecekleri keyifli ve öğretici bir hafta geçirmeleri; sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılmalarının teşvik edilmesi için "dönem sonu etkinlik haftası" düzenlenecek. 

Okullarda etkinlik haftası başladı

Söz konusu etkinlikler, her dönemin son haftasında farklı içeriklerle devam edecek. 
Karne öncesi 15-18 Ocak'ta 4 gün sürecek "dönem sonu faaliyet haftası"nda, okullarda öğretmenler ile öğrencilerden oluşan heyetin organize edeceği etkinlikler planlanacak.
 Okul ve çevre şartları göz önünde bulundurulacak. Hafta boyunca yapılacak etkinlikler, okul içinde hem öğretmenler hem de öğrencilerden oluşan heyet tarafından organize edilecek.

Okullarda etkinlik haftası başladı
Yapılacak etkinliklerle öğrencilerin dil bilgisel ve hitabet yeteneklerini geliştirmesi, yeteneklerini sergileme fırsatı bulması, paylaşmanın önemini kavraması, takım çalışmasının başarıdaki rolünü öğrenmesi, bilim aktiviteleriyle yeni deneyimler yaşaması, keyifli vakit geçirmesi ve bunlarla beraber okulun sadece akademik başarı için değil, sosyal gelişim için de bir fırsat olduğunu yaşayarak görmeleri hedeflendi.
 Okullarda yapılacak faaliyetler planlanırken okul ve çevre şartları göz önünde bulundurulacak, velilere külfet çıkarılmamasına dikkat edilecek. Faaliyetlerin öğrencilerin ilgisini çekecek ve eğitim öğretimin son günlerinin coşkuyla geçirilmesini sağlayacak nitelikte olmasına özen gösterilecek.

Okullarda etkinlik haftası başladı
Etkinlikler 'kış şenliği' havasında olacak

Bakanlık merkez teşkilatı ve ilgili birimlerin önerileri doğrultusunda, karne öncesindeki son 4 günü kapsayan 15-18 Ocak'ta resmî ve özel tüm okullarda, "kış şenliği" havasında faaliyet planı ve etkinlik önerileri hazırlandı.
 Bilgi yarışmalarından komedi saatine, hitabet oyunlarından kermeslere, yetenek paylaşım saatlerinden sosyal sorumluluk çalışmalarına ve gezilere birçok etkinliğe yer verilen planlamadan öğrencilerin hem eğlenmesi hem de öğrenmesi amaçlandı.