Okulda dikkat çeken tatbikat

Yaşadığımız acı olayların ardından okullarda deprem bilinci oluşturulmaya devam ediyor. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Okulda dikkat çeken tatbikat
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türkiye 6 Şubat 2023’te güne büyük bir sarsıntıyla başladı. Kahramanmaraş merkezli 9 saat arayla 7,6 ve 7,7 büyüklüğünde iki deprem yaşandı. 11 ili etkileyen büyük felakette binlerce vatandaşımız yaşamını yitirdi. Yaklaşık 14 milyonu etkileyen deprem tüm Türkiye’nin yüreğini sızlattı. Acısı hale çok taze olan felaketin ardından Türkiye deprem ülkesi olduğu gerçeği ile bir kez daha yüzleşti. 

Özellikle çocukların etkilendiği depremin ardından toparlanmak hayli zor olsa da her an hazırlıklı olmak gerektiği uzmanlar uyarılarını sürüyor. Korkunç sarsıntının ardından deprem bilinci oluşturulması için bakanlıklar, valilikler ve belediyeler harekete geçti. 

Kayseri’de de Hacı Ömer Ayten Tepecik İlkokulu ve İmam Hatip Ortaokulu’nda İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz Sivil Savunma Ekibi koordinesinde Deprem Yangın ve Kurtarma Tatbikatı düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesi Amirliği, ADAD, JAK, KIZILAY, KUDER, YESEVİ, UMKE, Kayseri Şeker Fabrikası gibi sivil toplum kuruluşlarının stantların tanıtımları, İtfaiye ekiplerinin ekipman ve arama kurtarma eğitimleri gibi etkinlikler yer aldı.