Öğüt: 'Yeni bir fay mı doğdu' diyerek eleştiride bulundu

Deprem araştırmacısı Baturhan Öğüt, Malatya'daki yeni fay iddialarına dair sıra dışı bir açıklamada bulundu. Öğüt, '6 Şubat öncesi neden faylar tespit edilmedi?' diyerek tepki gösterdi. Detaylar Kayseri haberimizde...

Öğüt: 'Yeni bir fay mı doğdu' diyerek eleştiride bulundu

Deprem araştırmalarıyla tanınan Baturhan Öğüt, son günlerde gündemdemden düşmeyen Malatya'daki 'yeni fay' iddialarını sert bir şekilde eleştirdi.

Öğüt, ‘Hayır yani Malatya'da yeni bir fay ortaya çıktı deniliyor ya hani bu faylar 6 Şubattan sonra mı doğdu? 6 Şubat’tan önce bu faylar tespit edilemedi mi yani?' diyerek sıra dışı bir açıklamada bulundu. 
‘O hâlde şu soruyu da soralım ya 6 Şubat’tan önce yeni diye tabir edilen oysaki milyonlarca yıldır var olan bu fayların üzerinde bir deprem olsa idi ne diyecektiniz ve nasıl bir açıklama yapacaktınız?’ şeklinde tepkisini sürdüren Öğüt, ‘Akla yeni mi geldi bölgeyi incelemek? Hayır yani 6 Şubat’tan önce neredeydiniz?" diye X hesabından paylaşımda bulundu. 
Deprem konusundaki hassasiyetin önemine dikkat çeken Öğüt, önceden önlem alması gerektiğine vurgu yaparak, bu tür iddiaların doğru olup olmadığını sorgulayarak konuya dikkat çekti.