Öğretmenler İsyanda…

Asgari ücretin belirlenmesinin ardından gözler memur ve emeklilerin alacağı zam oranına çevrildi. Öğretmenler, sosyal medyadan aldıkları ücretin azlığına isyan etti. Peki öğretmenler ne kadar zam bekliyor, yanıtı Kayseri Olay Haber Merkezi olarak hazırladığımız haberde…

Öğretmenler İsyanda…
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

1 Temmuz'dan itibaren geçerli olacak asgari ücretinin yüzde 34 oranında artış ile 11 bin 402 TL olarak açıklanmasının ardından gözler emeklilere ve memurlara verilecek zamma çevrildi. Öğretmenler ise aldıkları ücretin düşüklüğüne dikkat çekmek için sosyal medyada örgütlenerek, taleplerini dile getiriyor. 

ÇebiHan isimli kullanıcı; 
“22 yıllık #öğretmen im.
Okulumdaki hizmetli arkadaşım 
20.600₺ maaş alıyor, ben uzmanlık dahil 16.200₺
Hizmetli arkadaşım çok maaş almıyor ben az alıyorum.
Yazık...”
Gülşen isimli kullanıcı ise; 
“#öğretmen geçinemiyor. Temmuzda 
3 asgari ücretin altına imza atan öğretmene ihanet eder” paylaşımını yaptı. 
Necibe isimli kullanıcısı ise görüşlerini; 
“Asgarî ücret=öğretmen maaşı (hayaldi, gerçek oldu)” ifadeleriyle dile getirdi.  
Sosyal medyada gündem olan öğretmen maaşlarıyla ilgili olarak sorularımızı yanıtlayan Eğitim Sen Şube Başkanı Sedat Ünsal ise en az yüzde 80 zam beklediklerini söyledi. Ünsal, “Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimlerden önce en düşük memur maaşının 22 bin lira seviyesinde olacağı sözünü verdi. Bu da yaklaşık yüzde 80’lik bir zam anlamına geliyor. Bu bağlamda emekli ve memurların tamamına yüzde 80’lik bir artış bekliyoruz. Açlık sınırının 14 bin, yoksulluk sınırının 22 bin lira olduğu günümüzde yüzde 80’nin altındaki artış çalışanları mağdur eder” diye konuştu.