Öğrenci ve öğretmenlere böcek eğitimi verildi

Öğrenci ve öğretmenlere böcek eğitimi verildi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

KAYSERİ’de, "Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi" kapsamında ilköğretim öğrencilerine ve öğretmenlerine yönelik böceklerle ekoloji eğitimi verildi.

Kayseri Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü öncülüğünce Fatma Mustafa Hasçalık İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirilen eğitimde, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü bünyesinde kurulan Böcek Şenlik Okulu Program Yürütücüsü Prof. Dr. Cem Özkan ve çalışma ekibinde yer alan Şahin Tatlı ve Mehmet Ali Mert tarafından öğrenci ve öğretmenlere bilgi verildi.

Böcek Şenlik Okulu sayesinde, ilköğretim çağındaki çocukların parkta, bahçede gördükleri böcekleri tanıyarak, onlardan korkmamayı öğrendiklerini belirten Prof. Dr. Cem Özkan, eğitimin ilk aşamada öğrencilere yönelik olduğunu fakat eğitimcilerde böceklere olan yaklaşımın olumlu yönde değiştirilmesi için eğitimlerin öğretmenleri de kapsadığını belirtti.  Ekoloji ve böcekler hakkında bilgilendirme yaptıklarını ve bu yolla toplumda farkındalık yaratmak istediklerini dile getiren Prof.Dr. Özkan, “Doğadaki canlılar içinde en büyük grubu oluşturan böcekler hakkında toplum geneli yeterli bilgiye sahip değil. Böcekler hakkında bilinenlerin önemli bir kısmı da, bu canlılardan tiksinme, korkma ya da uzak durma yönünde. İşte bu nedenle böceklerle ekoloji eğitimi çalışmaları yapıyoruz.” şeklinde konuştu.

Diğer yandan eğitim çalışmasında hem öğretmenlere hem de öğrencilere uygulamaları ve eğlenceli sunumlar da yapıldı. Öğrencilerin böcek ve çiçek resimleri çizerek yaptıkları boyama çalışmaları da eğitime renk kattı. Eğitimde ayrıca poster, maket, oyuncaklar aracılığıyla öğrencilere böcek türleri ve özellikleri hakkında bilgi verildi. Mikroskop ile yapılan böcek incelemelerinin de öğrencilere farklı bakış açıları kazandırdığı ifade edildi.