22 öğrenci ve 21 çalışanın olduğu Pınarbaşı'daki yurt kapandı

KREDİ ve Yurtlar Genel Müdürlüğü, 150'nin altında öğrencinin bulunduğu yurtların kapatılması yönünde karar aldı. 

22 öğrenci ve 21 çalışanın olduğu  Pınarbaşı'daki yurt kapandı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

KREDİ ve Yurtlar Genel Müdürlüğü, 150’nin altında öğrencinin bulunduğu yurtların kapatılması yönünde karar aldı. 

Karar illerde yurt müdürlüklerine iletildi. Bu çerçevede Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde bulunan ve 22 öğrencisi ile 21 personeli bulunan 250 kişilik yurtta kapatıldı. Gerekçe olarak da kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanımı gösterildi.

Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesindeki Suna Yalçın Meslek Yüksekokulu kampüsünde bulunan Kredi Yurtlar Kurumu’na (KYK) bağlı 'Pınarbaşı Öğrenci Yurdu kapatıldı. Kapatılma kararı ilçedeki Pazarlama, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları ile Bankacılık ve Sigortacılık bölümleri bulunan Meslek Yüksek Okulunda eğitim gören öğrencilere iletildi. Kayseri Kredi ve Yurtlar Müdürlüğü görevlileri alınan karar sonrası öğrencileri telefonla tek tek arayarak, bilgi verdi. İl merkezine 104 km uzaklıkta bulunan yurdun kapatılması eğitim gören öğrencilerin tepkisini çekerken, yurt müdürlüğü yetkilileri öğrencilere kent merkezinde bulunan yurtlara kayıt için süre verildiğini ve kayıt yapılmaması halinde de kayıtlarının otomatik olarak silineceğini belirtti. Kayseri Üniversitesi (KAYÜ)  bağlı Pınarbaşı MYO’da şu an için 22 öğrencinin eğitim öğretime devam ettiği belirten Kredi ve Yurtlar Müdürlüğü yetkilileri, 2 blok halinde toplam 250 kapasiteli yurtta toplam 21 personelin de görev yaptığını belirtti. Öğrenci başına bir personelin düştüğü yurtta mevcut koşulların sürdürülebilir olmadığını dile getiren yetkililer, “Genel Müdürlük sadece Kayseri’de değil, bu uygulamayı ülke genelinde de uygulamaya başladı. Yani 150 öğrencinin altında olan yurtlara ilişkin kapatılma kararı alındı. Resmi yazı da müdürlüklere iletildi. Biz de öğrenciler mağdur olmasın diye gerekli bilgilendirmeleri yaptık. Öğrencileri tek tek aradık, bilgi verdik. İsterlerse Kayseri’deki yurtlara da yerleştirilecekler. Eğer yeni kayıtlarla birlikte artış olur ve istenilen sayıya ulaşırsa yurt yeniden faaliyete geçebilir” şeklinde konuştu.

Diğer yandan yurt binasında alınan karar doğrultusunda sadece güvenlik personeli görev yapacak. Diğer personel  de kuruma bağlı ihtiyaç olan birimlerde görevlendirilecek.  Mevcut binaların  yeterli öğrenci kapasitesine ulaşılmaması durumunda nasıl değerlendirileceği ise şu an için kesinlik kazanmış değil.

CHP’Lİ MECLİS ÜYESİ TEPKİ GÖSTERDİ

CHP Melikgazi Belediye Meclis Üyesi Halil Yağmur da konuyla ilgili olarak açıklama yaptı. Yağmur, “Üzülerek belirtmeliyim ki, öğrenci kardeşlerimize sahip çıkılması gerekilirken, İl merkezine 104 km uzaklıkta olan yurt kapatılarak öğrencilerimiz sahipsiz bırakılıyor.  Bizler tüm Türkiye genelinde yurt sorununun olduğunu her yerde dile getirip, öğrenci kardeşlerimizi cemaat tarikat yapılanmalarından uzak tutulması gerektiğini söylerken, en dipte başlayan bu yapılanmalar yurt sorunuyla geçmişte ortaya çıkmıştır. Bugün hala bu yapılanmalara yol açacak olan Pınarbaşı öğrenci yurdunun kapatılarak öğrencilere başınızın çaresine bakın denilmesi, yine cemaat tarikat yapılanmasına zemin hazırlayacaktır. Kayseri üniversitesi rektörü başta olmaz üzere, Pınarbaşı Belediye başkanı ve Kayserili tüm bürokratların yurt sorununu giderip öğrenci kardeşlerimize sahip çıkmaya davet ediyorum” dedi.

Haber: Cafer ZENGİN