ODTÜ Kayseri Koleji'nden muhteşem Cumhuriyet gösterisİ

29 Ekim 1923 tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından ilan edilen Cumhuriyet'in 100'üncü yılı, tüm yurtta olduğu gibi Kayseri'de de coşkuyla kutlandı. ODTÜ Kayseri Koleji öğrencileri de 100'üncü yıla özel muhteşem bir gösteri düzenledi. Ayrıntılar Kayseri Olay gazetesi haber bültenimizde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
ODTÜ Kayseri Koleji'nden muhteşem Cumhuriyet gösterisİ

Bu yıl, Cumhuriyet’in 100. yılına denk gelen etkinlikler, Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) bünyesinde bulunan ODTÜ Kayseri Koleji tarafından Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Süleyman Çetinsaya Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Kutlama etkinlikleri, okul idarecilerinin konuşmalarıyla başladı. Öğrenciler, Cumhuriyet temalı İngilizce şiirler okuyarak sahne aldı. Ayrıca düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri, okul idarecileri tarafından takdim edildi. ODTÜ Kayseri Koleji öğrencileri, koro halinde seslendirdikleri Cumhuriyet içerikli marşlarla velilerini gururlandırdı. 

Ellerinde Türk bayraklarıyla sahne alan öğrenciler, özel kıyafetleriyle büyük alkış aldı.Kutlamalara katılan öğrenci velileri de ellerinde ay yıldızlı al bayraklarla çocukların seslendirdiği marşlara eşlik ederek unutulmaz bir gün yaşadı. Çocuklarının coşkulu gösterilerine Türk bayraklarıyla eşlik eden velilerin mutluluğu yüzlerine yansıdı. 

Etkinliklerin ardından veliler, çocuklarıyla hatıra fotoğrafları çektirdi. Akşam saatlerinde ise ODTÜ Kayseri Koleji öğrencileri, okul idarecileri, öğretmenleri ve velilerinin gözetiminde Sivas Caddesi'nde bir fener alayı düzenlendi. Ellerinde meşalelerle yürüyen katılımcılar, Cumhuriyet'e bağlılıklarını bir kez daha vurguladı. 

Bu coşkulu kutlamalar, ODTÜ Kayseri Koleji öğrencilerinin Cumhuriyet'e olan bağlılıklarını ve milli değerlere olan saygılarını gösterirken, velileri de gururlandırdı.