Ödeme yapmayanlar dikkat! Son gün bugün...

Kayserili araç sahiplerini de yakından ilgilendiren ek MTV'de son gün bugün. Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin (MTV) birinci taksitinin son ödeme tarihi 31 Ağustos 2023'ten 6 Eylül 2023'e uzatılmıştı. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde...

Ödeme yapmayanlar dikkat! Son gün bugün...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayserili araç sahiplerini de yakından ilgilendiren ek MTV'de son gün bugün. Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin (MTV) birinci taksitinin son ödeme tarihi 31 Ağustos 2023’ten 6 Eylül 2023’e uzatılmıştı.

Bir haftalık Süre uzatımıyla ilgili açıklama Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan gelmişti. Yapılan açıklamada başkanlık, “Başkanlığımızca yapılan değerlendirmeler neticesinde, 7456 sayılı Kanunun 1 inci maddesinin (5) numaralı fıkrası hükmü uyarınca 31 Ağustos 2023 Perşembe günü sonuna kadar ödenmesi gereken ek motorlu taşıtlar vergisinin birinci taksitinin Ödeme süresi 06 Eylül 2023 Çarşamba günü sonuna kadar uzatılmıştır” ifadelerine yer vermişti.Ödeme yapmayanlar dikkat! Son gün bugün...Son gün bugün!

Senede 2 kez ödenen MTV'nin bu sene yaşanan deprem dolayısıyla yeni yapılacak konutları finanse etme amacıyla bu sene 4 kez alınacağı açıklanmıştı. Ek MTV'nin ilk taksitinde bugün son ödeme günü.

Ek MTV ödenmezse ne olur?

Taşıtların devrinin ve satışının yapılabilmesi için MTV’nin ve ek MTV’nin ödenmiş olması gerekiyor. Ek MTV ödenmediği takdirde araç muayeneleri de yapılmayacağı gibi trafikten çekme, hurdaya çıkarma, yurt dışına çıkarma nedeniyle tescil kapatma işlemleri de yapılamayacak. Ayrıca vergi, amme alacağına dönüşecek olup bu alacak için vergi daireleri tarafından borcun tahsili için faiziyle icra işlemleri yapılması hatta haciz uygulanması da söz konusu olabilir.