Oda Başkanlarının tek vaadi TOKİ mi?

Kayseri'de esnaf odası seçimleri dikkat çeken bir tabloyu da gözler önüne serdi. Seçimlerde yeniden seçilen ve yeniden aday olan başkanların, TOKİ konut vaatleriyle yarışması dikkat çekti. Ortaya çıkan bu durum, 'Başkanların tek vaadi TOKİ mi?' dedirtti.

Oda Başkanlarının tek vaadi TOKİ mi?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de esnaf odası seçimlerine yönelik süreç devam ederken, mevcut seçilen ya da yeniden aday olan bazı başkanlarının art arda üyelerine verdikleri TOKİ vaatleri dikkat çekti. Neredeyse her Başkanın “TOKİ’den ev” vaadi var. Bu konu tartışmaları beraberinde getiriyor.  “Başka illerde geleceğe yönelik teşvikler, yeni projeler, yatırımlar, yeni iş alanları konuşulurken, Kayseri’de esnaf odası başkanların TOKİ’den öteye gidemediklerini” dile getiren bazı çevreler, bu durumu “Yerinde saymak” olarak değerlendiriyor.  


ESNAF SİFTAH YAPAMADIKTAN, DÜKKAN KAPATTIKTAN GEÇİNEMEDİKTEN SONRA…
Kayseri Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Alan’ın, “Kayseri’de 2021 yılı içerisinde 1138 esnaf iş yerini kapattı. Buna karşın 1200 Suriyeli’nin Kayseri’de iş yeri açtı” sözlerini hatırlatan, bazı çevreler, “Ortada bu düşündüren tablo varken, tek dert TOKİ’den ev mi? Esnaf siftah yapamadıktan sonra, esnaf dükkan kapattıktan sonra, esnaf geçim derdine düştükten sonra, zamlar art arda yaşadıktan sonra, neredeyse her gün girdi maliyetleri artarken, fiyatlar her gün değişirken, yükselirken tek vaat TOKİ’den ev mi? Esnaf geçinemiyor” şeklinde görüş belirtiyor.  
ALAN VE BERABERİNDEKİ BAŞKANLAR, ANKARA’YA TOKİ ÇIKARMASI YAPMIŞTI
Diğer yandan bir süre önce Ankara’ya çıkarma yapan Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Mustafa Alan ve beraberindeki oda başkanları da TOKİ mesajı vermişlerdi.
Oto Sanatkarlar Odası, Marangozlar, Mobilyacılar ve Döşemeciler Odası, Otobüsçüler Esnafı Odası, Minibüsçüler ve Servis İşletmecileri Odası, Berberler ve Kuaförler Odası Başkanları, Mustafa Alan ile birlikte önce AK Partili Mehmet Özhaseki, Mustafa Elitaş ve İsmail Emrah Karayel’i ziyaret etti. Başkanlar daha sonra TOKİ Finansman Daire Başkanı Ayhan Karaca, TOKİ Emlak Daire Başkanı M. Akif Yakar ile Daire Müdürlerini ziyaret ederek, sosyal medya hesaplarından bu ziyaretleri ortak mesajlarla paylaştı. Başkanlar, “Üyelerimizin özellikle TOKİ Konut taleplerini ilettik. Sayın Bakanlarımıza, Milletvekillerimize ve TOKİ Başkanlığımıza şehrimiz ve üyelerimiz adına çok teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

HaberHaber