Oda Başkanından ucuz döner açıklaması: Yüzde 40'ı yağ içeriyor

Kayseri Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Altan Aydemir OlayTürk Tv'de yayınlanan 'Sansürsüz Ramazan Özel' programına konuk oldu.

Oda Başkanından ucuz döner açıklaması: Yüzde 40'ı yağ içeriyor
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Altan Aydemir, ucuza döner satışı yapan zincir döner işletmeleri hakkında da çarpıcı açıklamalar yaptı. Zincir dönercilerde satışı yapılan etin içeriğine dair bilgi veren Aydemir, "Yüzde 60'ı saf et ise geri kalan yüzde 40'ı yağ içeriyor" dedi. 
Ucuz fiyata satış yapan zincir dönercilerin, Lokantacılar ve Pastacılar Odası tarafından belirlenen gramaj miktarını yağ koyarak tamamladıklarını belirten Başkan Aydemir; "Dönerin gramajlarını yağ koyarak sağlıyorlar. Bu işletmeler Oda'nın belirlemiş olduğu gramajdan aşağı verip aşağı fiyattan satıyorlar bu yasaktır. Birde Oda'mızın belirlemiş olduğu gramajın üstünde verip daha üst fiyata satanlar da var. Bu işletmeleri tercih eden vatandaşlarımız da var. Biz ucuz satanlara 'bunu nasıl yapıyorsanız söyleyin biz de müşteriyi kandırıp pahalıya satmayalım' diyoruz. Gramajı tutturmak için de insanlara yeşillik yedirerek vatandaşın kafasını karıştırmaya hiç gerek yok" diye konuştu.