'O vatandaşların can güvenlikleri tehlikede!'

İncesu İlçesi, Örenşehir Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, tarım arazilerine giderken tehlike yaşıyor. Konu Meclis gündemine taşındı.

'O vatandaşların can güvenlikleri tehlikede!'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, İncesu’da yaşayan vatandaşların sıkıntılarına dikkat çekerek, can güvenliği tehlikesinin yaşandığını belirtti. İncesu İlçesi, Örenşehir Mahallesi’nde yaşayan vatandaşların, tarım arazilerine giderken demir yolu hatları nedeniyle sorunlar yaşadığını kaydeden Ersoy, 
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoglu’na vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine bazı sorular yöneltti ve yazılı cevap istedi.

Haber
GÜVENLİĞİ SAĞLAYACAK BİR ÇALIŞMA YAPILACAK MI?
MHP Milletvekili Ersoy, Meclis Başkanlığına Bakan Karaismailoğlu tarafından yanıtlanması istemiyle sunduğu soru önergesinde şu ifadeleri kullandı: Kayseri İli, İncesu İlçesi, Örenşehir Mahallesi sınırları içerisinde bulunan demir yolu hatları ve karayolları güzergahı tarım arazilerinin içinden geçmektedir. Mahalleli çiftçilerin tarım arazilerine geçerken zaman zaman mağduriyet yaşadıkları ve can güvenliklerinin tehlike altında olduğu beyan edilmektedir. 
Bu kapsamda; söz konusu bölge ile ilgili daha önce Bakanlığınızın ilgili birimlerine talep iletilmiş midir? İletildi ise yapılan işlemler nelerdir? Bahsi geçen Mahalle sınırları içerisinde bulunan demir yolları ve karayolları bağlantısının güvenli bir şekilde sağlanması için bir kavşak ya da ışıklandırma çalışması yapılmış mıdır? Yapılmadı ise yapılması planlanmakta mıdır? Diğer yandan geçtiğimiz yıllarda söz konusu bölgede meydana gelen tren kazalarında meydana gelen acı olaylarla birlikte can kayıpları da yaşanmıştı.

Haber