O Vali Yardımcısı MHP, AK Parti derken, şimdi de İYİ Parti'den aday adayı oluyor!

Bünyanlı Vali Yardımcısı Mustafa Özsoy'un, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa ettiği ifade edildi.

O Vali Yardımcısı MHP, AK Parti derken, şimdi de İYİ Parti'den aday adayı oluyor!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Daha önce yerel seçimlerde dönemin Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’ye, Kayseri'de rakip olan ve MHP’den Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterilen Vali Yardımcısı Mustafa Özsoy, bu kez de İYİ Parti’den aday adayı olmak için görevinden istifa etti. 
Bolu Vali Yardımcısı Özsoy, 2018 seçim sürecinde de AK Parti’den Kayseri milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etmişti.
İYİ Partili isimler, Özsoy’un aday adaylığı ile ilgili paylaşım yaptı. 
O Vali Yardımcısı MHP, AK Parti derken, şimdi de İYİ Parti'den aday adayı oluyor!
MUSTAFA ÖZSOY KİMDİR?
Bolu Vali Yardımcısı Mustafa ÖZSOY, 27.04.1968 yılında Kayseri'nin Bünyan ilçesinde dünyaya geldi. İlk, orta ve lise tahsilini Bünyan ilçesinde tamamladıktan sonra, 1991 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu.

1992 yılında da Polis Akademisi'nden mezun olan Mustafa ÖZSOY, 1992-1994 yılları arasında bir süre Emniyet Genel Müdürlüğü emrinde Komiser olarak görev yaptı. 1994 yılında İçişleri Bakanlığınca açılan Kaymakamlık sınavını kazanarak, Yozgat Valiliğinde Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği görevine başladı. Yurt dışı stajını İngiltere'de (Southampton ve Brighton) tamamladıktan sonra, sırasıyla; Yozgat-Saraykent, Karabük-Eflani ilçelerinde Kaymakam Vekili olarak görev yaptı.

1997-1999 yılları arasında Burdur-Kemer, 1999-2000 yılları arasında Malatya-Kale, 2000-2002 yılları arasında Sivas-Altınyayla, 2002-2004 yılları arasında Erzurum-Aşkale, 2004-2007 yılları arasında Edirne-Havsa Kaymakamlıkları görevlerinde, 2007-2009 yılları arasında ise Kırşehir Vali Yardımcılığı görevinde, 2009-2014 yılları arasında İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşavirliği görevinde bulundu. Valiler ve Kaymakamlar kararnamesi ile Bolu Valiliğine Vali Yardımcısı olarak atandı.

Malatya-Kale Kaymakamlığı görevinde iken 'Yılın İdarecisi' ne teklif edilen Mustafa ÖZSOY, 2006 yılında da Siyaset Dergisi tarafından Yılın Kaymakamı seçildi.

Evli iki çocuk babası olan Mustafa ÖZSOY, İngilizce bilmektedir.