O STK'LAR ESKİDEN ORGANİKTİ!

O STK'LAR ESKİDEN ORGANİKTİ!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Arıkan Olay Türk TV’de çarpıcı açıklamalar yaptı. Ülkede asıl gündemin ekonomi, işsizlik, artan intiharlar olması gerektiğine dikkat çeken Arıkan, asıl gündemin konuşulmasının istenmediğini belirterek, “Algı operasyonlarından gerçek gündeme geçeceğimiz günler gelecektir” dedi.  “AK Parti ile Saadet Partisi arasındaki fark siyahla, beyaz arasındaki fark gibi” diyen Arıkan, AK Parti’nin değil sistemin alternatifi olduklarını belirtti.

 Türkiye’nin Cumhuriyet döneminin en badireli günlerini yaşadığını anlatan Arıkan, “80 yaşındaki hacı amca, hacı anne el ele vererek  intihar ediyorlar.  Bunun sorumlusu Hükümet? Her ne kadar bizimle alakası yok dese de, buna bizi inandıramazlar. Ekonomik anlamdaki sıkıntılar hat safhaya ulaştırmış vaziyette” diye konuştu. “2000’li yıllarda Kayseri’nin meşhur STK’ları vardı, ama bugünlerde sesleri  çıkmıyor” diyen Arıkan, “Neden çıkmıyor? O gün iktidar imkanları ile tanışamadıkları için daha bir dinamiklerdi.  Daha bir organiklerdi. Bugün organikliklerini  kaybetmiş, dışarıdan gelen gıdalarla beslendikleri için organikliklerin kaybetmişler” ifadelerini kullandı.

 

 

Saadet Partisi  (SP) Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Arıkan,  Olay Türk TV’de konuştu. Sansürsüz programında gündeme ilişkin açıklamalar yapan Arıkan, Olay Türk TV  Genel Yayın Yönetmeni Osman Çiftci ve Gazeteci Cem Atakan’ın sorularını yanıtladı.

“ALGI OPERASYONLARINDAN GERÇEK GÜNDEME GEÇECEĞİMİZ GÜNLER GELECEKTİR”

Saadet Partisi’nde bir süre önce yapılan kongrede Mahalli İdarelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Mahmut Arıkan, suni gündemlerle ülkenin asıl gündeminin örtbas edilmeye çalışıldığını belirterek, “Saadet Partisi  bir cazibe merkezi haline gelmeye başlıyor. Bu konuda Saadet partisi iktidar olma yolunda ilerliyor. Tesadüf bir hadise değil.  Özellikle  Genel  Başkanımızın göreve geldiği günden bugüne duruşu, söylemleri, birleştirici unsuru kendisinin siyasette bir abi duruşu ile Saadet Partisi’ni cazibe merkezi aline getirmiştir. Türkiye’de gündem belirleme konusunda, suni gündemlerden ziyade, gerek gündemlerle yüzleşmesi konusunda, Saadet Partisi önemli adımlar atacaktır. Aksi takdirde malumunuz ülke gündeminde zerre kadar yer tutmayacak meseleler Erciyes dağı kadar yer tutacak  günleri yaşıyoruz. Algı operasyonlarından gerçek gündeme geçeceğimiz günler gelecektir” diye konuştu.

“AK PARTİ’NİN DEĞİL SİSTEMİN ALTERNATİFİYİZ”

Açıklamasında, “AK Parti ile Saadet Partisi arasındaki fark siyahla, beyaz arasındaki fark gibi” diyen Arıkan, AK Parti’nin değil sistemin alternatifi olduklarını söyledi. Arıkan, şunları söyledi, “Tabir yerinde ise pirincin içerisindeki, beyaz taş gibi. AK Parti 2002 yılında iktidara gelirken söylem şu idi; ‘Biz Erbakan hocanın talimatı ile kurulduk’şeklinde takiye yaptılar. ‘Bizim önümüzü açma noktasında  bize önder oldu’ diye  bütün Anadolu’ya yaydılar. Bununla da yetinmeyip, ‘hocayla plan yaptık. Hocayı da Cumhurbaşkanı yapacağız’ söylemini de dillendirdiler. Bu da tuttu. Seçmen de tuttu. Bu da yüzde 37’lik bir oy ile iktidar olma imkanı yakaladılar. Bu ayrımı yapmak biraz zaman aldı.  17 Yıllık bir süre geçti. Bu süreçte gerek iktidarın yıpranmışlığından kaynaklanan, gerekse Genel Başkanımız ve bende kendi adıma bu  performansı beklemiyor idim. Genel Başkanımız çok farklı bir siyasi üslup izledi. Hiç kimseyi ötekileştirme metoduna gitmeden, hiç kimseye kötü söz, hakaret etmeden bir metot izledi. Bunun meyvelerini  toplamaya başladığı kanaatindeyim.  Saadet Partisi, AK Parti’nin alternatifi bir parti değil. Saadet Partisi’nin hedefi,  sistemin alternatifi bir parti olarak iktidara gelebilmek.”

“ORTA YOLDAN GİDEN BİR PARTİYİZ”

Saadet Partisi olarak orta yoldan giden parti olduklarını ifade eden Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Arıkan, “Saadet Partisi merhum Erbakan hoca’ya hep söylerlerdi. Siz sağcı mısınız, solcu musunuz? diye, ‘biz orta yolcuyuz’ derdi.  Saadet Partisi orta yoldan giden bir parti.  Ben iddia ediyorum. Memlekette sağ ve sol parti söylemlerinin ortaya atılması, memlekete kurulan bir tuzak olduğunu düşünüyorum.  1980’lerde  sağ, sol kavramı yüzünden binlerce kardeşimiz  şehit edildi katledildi. Bunun büyük bir oyun olduğunu düşünüyorum.  Memlekette hak yiyenler ile hakkı yiyenler arasında bir mücadele olduğu kanaatindeyim.  Memleket için ne yapılması gerekiyor bunların konuşulması gerekiyor. Memleket için çözüm noktasında nelerin ortaya dökülmesi gerekir bunların konuşulması gerektiğini düşünüyorum.  Saadet Partisi’nin Milli Görüş hareketinin şöyle bir güzelliği var. Üç dönem koalisyon ortağı olmuşuz.  Hala bugün meyvesini yediğimiz, mevcut hükümetin özelleştirme adı altında sattıkları, ağır sanayi  hamlesini gerçekleştirmişlerdir.  AK Parti’nin kuruluş süreci ile, Fazilet Partisi’nin kapatılma sürecinde, bazı güçlerle, bazı anlaşma yaptıklarını ve Erbakan hoca zihniyetinin önünü  kesmeye yönelik bir proje olduklarını düşünüyorum.”

“EKONOMİK ANLAMDAKİ SIKINTILAR HAT SAFHAYA ULAŞTIRMIŞ VAZİYETTE, SORUMLU HÜKÜMET”

Türkiye’nin Cumhuriyet döneminin en badireli günlerini yaşadığını anlatan Arıkan, “Niye bu ifadeyi kullanıyorum? Genişletilmiş İl Divan toplantımızdan sonra basından arkadaşlara nasıl gidiyor arkadaşlar dediğimde, basın mensubu arkadaşlar, ‘intihardan cinayetten,  intihar girişiminden, cinayet girişiminden, başımızı alamıyoruz’ dediler. Bundan daha  ötesi yoktur ki. Seksen yaşındaki hacı amca, hacı anne el ele vererek  intihar ediyorlar.  Bunun sorumlusu Hükümet? Her ne kadar bizimle alakası yok dese de, buna bizi inandıramazlar.  Ekonomik anlamdaki sıkıntılar hat safhaya ulaştırmış vaziyette.  Mehmet Yazar vardı hemşerimiz, geçtiğimiz yıllarda bir açıklama yapıyor, ‘Artık işsizlik canımızı acıtmaya başladı, Hükümet bu işsizliğe bir çare bulsun’ diyor.  Merak ettim işsizlik rakamlarına baktığımda o dönem Mehmet Yazar’ın bu açıklamayı yaptığı dönem de işsizlik yüzde 4’müş.  34 yıl sonra bugüne geliyoruz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül hanım geçtiğimiz hafta bir açıklama yapıyor, çok enteresan ‘AK Parti Hükümetleri ile yoksulluğu ortadan kaldırdık’ dedi. İşsizlik oranı kayıtlı yüzde 14. O dönemde yazarkasa fırlatılmıştı, gerçek gündem o günlerde konuşuluyordu.  Bugünde belki yazarkasa fırlatılmıyor , ama geçtiğimiz hafta  Antalya’da bir aile canına kast etti. 2002 Yılında doğan bir çocuk, 1990 dolar borçlu doğdu. Bu yıl doğan bir çocuk üzülerek söyleyeceğim 5990 Dolar borcu var.” dedi.

“O STK’LAR ORGANİKLİKLERİNİ KAYBETMİŞ”

“2000’li yıllarda Kayseri’nin meşhur STK’ları vardı, ama bugünlerde sesleri  çıkmıyor” ifadeleri ile de dikkat çeken Arıkan, “O dönem en ufak bir şeyde ellerine mikrofonu alıp mikrofon mücahitlikleri yaparlardı. Aynı STK liderlerine bakıyorum bugün sesleri çıkmıyor. Neden çıkmıyor? O gün iktidar imkanları ile tanışamadıkları için daha bir dinamiklerdi.  Daha bir organiklerdi. Bugün organikliklerini  kaybetmiş, dışarıdan gelen gıdalarla beslendikleri için organikliklerin kaybetmişler” şeklinde konuştu.

Haber: Hüseyin GÖKTAŞ