O sözleşmeye imza attılar! Peki şimdi ne olacak?

Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitçi tarafından art arda iki sözleşme imzalandı. Teknoloji ile ilgili büyük adımlar atmaya hazırlanan Kayseri Sanayi Odası ve Kayseri Ticaret Odası hangi projelere imza atacak? Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak derlediğimiz Kayseri haber bülteninde…

O sözleşmeye imza attılar! Peki şimdi ne olacak?

Kayseri Sanayi Odası ve Kayseri Ticaret Odası bünyesinde kurulan Kim Teknoloji firması, Karbon Fren Disk Yerleştirme Projesi ve Seviye IV balistik seramik plaka tedarik sözleşmeleri için bir araya geldi. Yapılan toplantılarda imzalanan sözleşmeler ile ilgili TOBB Yönetim Kurulu Üyesi, Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı, Mimarsinan OSB Müteşebbis Heyet Başkanı Mehmet Büyüksimitçi sosyal medya paylaşımı yaparak projelerin içeriği ile ilgili bilgi verdi. 

Büyüksimitçi,‘Kayseri Sanayi Odası ve Kayseri Ticaret Odası'nın öncülüğünde kurulan ve Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptığım KimTeknoloji firmamızla TAI arasında, Milli Muharip Uçağı KAAN Geliştirme Projesi kapsamında Karbon Fren Disk Yerlileştirme Projesi Alt Sözleşmesini imzaladık.’ ifadelerini kullandı.O sözleşmeye imza attılar! Peki şimdi ne olacak? Büyüksimitçi bir diğer proje hakkında da şunları söyledi; ‘Kayseri Sanayi odası ve Kayseri Ticaret odasının öncülüğünde kurulan ve yönetim kurulu başkanlığını yaptığım KimTeknoloji ‘nin seviye IV balistik seramik plaka tedarik sözleşmesini T.C. Millî Savunma Bakanlığı ASFAT Genel Müdürü Sn. Esad Akgün ile imzaladık. Ülkemize ve şehrimize hayırlı olsun.’ O sözleşmeye imza attılar! Peki şimdi ne olacak?Konuyla ilgili MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy da yaptığı sosyal medya paylaşımında projeyi tebrik ederek iyi dileklerini iletti. 

Milletvekili Ersoy;
‘Bilge Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli beyefendinin isim babalığını yaptığı Milli Muharip Uçağımız KAAN’ın geliştirilme projesi alt sözleşmesi Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitçi tarafından imzalandı… Şehrimize ve Ülkemize Hayırlı Olsun’  O sözleşmeye imza attılar! Peki şimdi ne olacak?'KAAN' nedir? 
Türkiye’nin yerli ve milli savaş uçağı Milli Muharip Uçak’ın adı ‘KAAN’ olarak açıklanmıştı. Konuyla ilgili Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Genel Müdür Yardımcısı Özkan Altay, “KAAN adını verdiğimiz Milli Muharip Uçağımız montajını kısa sürede tamamlayarak ilk yerli testlerine başladı, taksi operasyonu gerçekleştirdi. İnşallah yıl sonuna uçağımızı gökyüzü ile buluşturmayı planlıyoruz. Bahse konu projelerimizin her biri büyük çaplı birer Ar-Ge projesidir” açıklamasını yapmıştı.