O sendikadan sınav çağrısı: Kurs açın

Milli Eğitim Bakanlığı Personelinin Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Yönetmeliği kapsamında yapılacak sınav takvimi açıklandı. Kayseri'de de merak edilen sınavlarla ilgili TEÇ-SEN'den açıklama geldi. Sendikanın Kayserili Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Türkaslan'dan 'kurs açın' çağrısı...

O sendikadan sınav çağrısı: Kurs açın
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Sınav 9 Temmuz'da, sınav sonuçları 4 Ağustos'ta” dedi. 
Özer, sınav uygulama takvimine ilişkin şu bilgileri paylaştı: "Yazılı sınav için internet üzerinden başvuru ve onay süreci 29 Mayıs- 7 Haziran tarihleri arasında yapılacak. Başvuru tarihinin son günü saat 18.00'de onay süreci tamamlanacak. Görevde yükselme yazılı sınavına katılacak adaylar meb.gov.tr internet adresinde 9 Haziran'da ilan edilecek. Sınav giriş belgeleri 26 Haziran tarihinde yayımlanacak. Görevde yükselme sınavı 9 Temmuz'da, sınav sonuçları ise 4 Ağustos tarihinde açıklanacak." dedi. 
 Bakan Özer, görevde yükselme ve unvan değişikliği kapsamında yapılacak sınav için belirlenen kontenjanlara ilişkin, "Şube müdürlüğü kadrosu için 400, şeflik için 2 bin, memurluk için 3 bin ve saymanlık için de 57 kontenjan belirledik. Bu süreçte görevde yükselme ve unvan değişikliğine başvuracak Bakanlığımızın tüm personeline şimdiden başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

TEÇ-SEN’DEN ÇAĞRI
Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası (TEÇ-SEN) görevde yükselme sınavları için dikkat çeken bir çağrı yaptı. TEÇ-SEN’den yapılan açıklamada, “Görevde Yükselme Sınavlarına katılacaklar için, Halk Eğitim Merkezlerince kurslar açılmasını talep ettik” denildi. 
O sendikadan sınav çağrısı: Kurs açın
TEÇ-SEN’in Kayserili Genel Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda sendikanın Kayseri Şube eski Başkanı Ramazan Türkaslan, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: 
Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: Bundan önce yapılan görevde yükselme sınavları öncesi talep olması halinde Halk Eğitim merkezlerimiz tarafından kurslar açılmaktaydı.
Ancak; halihazırda bazı Halk Eğitim Merkezlerince kurslar açıldığı bazılarınca ise, kurs modül programının güncellendiği ve Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavlarına hazırlık için mevcut e-yaygın sisteminde uygun bir kurs modül programı bulunmadığı gerekçesiyle söz konusu kursların açılamadığı sendikamıza bildirilmektedir.
Sendikamızca konu ile ilgili Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’ne resmi ve sözlü olarak başvuru yapılarak kurs taleplerinin e-yaygın sistemindeki mevcut kurs modüllerinden karşılanıp karşılanamayacağı hususundaki kurum görüşü istenmiştir.
Ayrıca; Mevcut e-yaygın sisteminde uygun kurs modülü mevcut değil ise; hem bakanlığımızda görev yapan eğitim çalışanlarına hem de başkaca kurumlarda görev yapan kamu çalışanları için yararlı bir hizmet olacağını düşündüğümüz, kamu personelleri için “Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavlarına Hazırlık Kursu” kurs modül programının hazırlanarak, e-yaygın sistemine tanımlanması istenmiştir.
O sendikadan sınav çağrısı: Kurs açın