O partinin genel Başkanından, Develili Bakan Yardımcısına sert tepki!

Bir süre önce Milli Eğitim Bakan Yardımcılığına atanan Develili isimle ilgili şok iddia: Okullarda Türçeyi yasaklamış!

O partinin genel Başkanından, Develili Bakan Yardımcısına sert tepki!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof Dr Ümit Özdağ, bir süre önce Milli Eğitim Bakan Yardımcısı olarak atanan Develili Nazif Yılmaz'a tepki gösterdi. Yılmaz'ın, İmam Hatip okullarında Türkçe'yi yasaklandığını savunan Özdağ, tepkisinde şu ifadeleri kullandı:  “Türkçe öldü” diyen ve İmam Hatip okullarında Türkçe konuşmayı yasaklayan Nazif Yılmaz kim mi? Milli Eğitim Bakan Yardımcısı. Türk düşmanı vakıfların önerdiği Türk düşmanı eleman. Milli Eğitim ve yönetim kadrolarında liyakat bir gerekliliktir.

NE OLMUŞTU? 

Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcısı Ahmet Emre Bilgili görevden alındı. Bakan Yardımcılığına aslen Kayseri, Develili Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz atandı.

PEKİ, NAZİF YILMAZ KİMDİR?
1971 yılında Kayseri - Develi´de doğdu. Lise öğrenimini Develi İmam Hatip Lisesi´nde (1988), lisans eğitimini Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi´nde (1993) tamamladı. Lisans eğitimi sırasında hafızlık yaptı.
2 Ocak 2014 tarihinden bugüne kadar Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü olarak görev yaptı.

Sivil Toplum Kuruluşları Çalışmaları:

2002-2012 yıllarında Ensar Vakfı Değerler Eğitimi Merkezi´nde imam hatip liselerinde eğitimin kalite ve niteliğini artırmaya yönelik gerçekleştirilen komisyon çalışmalarını koordine etti ve faaliyetlerde yer aldı.

2002-2012 yıllarında Ensar Vakfı Değerler Eğitimi Merkezinde İmam Hatip Liseleri Meslek Dersleri Öğretim Programları değerlendirme, geliştirme ve materyal hazırlama çalışmalarında bulundu.
2006-2012 yıllarında Ensar Vakfı´nda ilahiyat ön lisans ve İLİTAM öğrencilerine yönelik eğitim seminerleri veren "Ensar Enstitüsü" nün kuruculuğunu ve koordinatörlüğünü yürüttü.

2002-2012 yıllarında İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği ÖNDER´de imam hatip liseleri öğretmenleri komisyon çalışmalarını yürüttü ve yönetim kurulu üyeliğinde bulundu. Bu çerçevede İHL öğretmenlerinin mesleki bilgi, birikim ve tecrübe paylaşımı için ilgili STK´larla konferanslar, sempozyumlar, çalıştaylar, komisyon çalışmaları ve zümre toplantılarının organizasyonları gerçekleştird